Lounais-Häme

FoKoPo tappioputkessa joulutauolle

FoKoPo joutui A-divisioonan joulutauolle tappioputkessa hävittyään syyskierroksen neljä viimeistä peliään.

Tuorein tappio tuli torstaina Tampereella, jossa jumbojoukkue Pyrintö II vei niukan voiton 90-86 (39-46).

Pyrinnön reservijoukkue oli ainoa, jonka FoKoPo voitti syyskierroksella Feeniksissä.

FoKoPo hallitsi peliä kolmannelle jaksolle asti. Se venytti toisella kympillä johtonsa jo 15 pisteeseen, mutta tauolle mentiin seitsemän pisteen vierasjohdossa.

Kolmannella jaksolla Pyrintö pääsi ensi kertaa johtoon 51-50 tilanteessa. Tuon jälkeen peli eteni tasaisena johtopaikan vaihdellessa.

FoKoPo johti vielä viimeisellä minuutilla 86-84, mutta Pyrintö pääsi nakkaamaan pelin kuusi viimeistä pistettä vapaaheitoilla.

FoKoPon tehokkaimmiksi nousivat toipilaina peliin tulleet Roderick Flemings 22:lla ja Bruce Reed 21 pisteellä. Kotavuon veljeksistä Johan teki kaikki kymmenen pistettään ensimmäisellä neljänneksellä. Henri päätyi samaan lukemaan viimeisen kympin tehojaksollaan.

Pyrinnön ykkönen oli ainoa amerikkalaisvahvistus Terrell Vinson 31 pisteellä.

– Ensimmäinen puolisko oli meiltä hyvää peliä. Kolmannen jakson alku meni sen sijaan heikosti ja sen jälkeen pelattiin tasaisesti loppuun asti, kertasi pelin kulkua FoKoPon toinen valmentaja Petteri Molenius.

– Hyökkäyspeli oli kokonaisuutena hyvää ja 86 pisteellä pitäisi voittaa. Puolustus ei kuitenkaan toiminut, kun olimme heikkoja etenkin 1-1 tilanteissa. Puolustus on ollut meille ongelmana koko syyskauden, Molenius totesi.

FoKoPo kärsi syyskauden lopulla myös pelaajapulasta, kun se kamppaili viimeksi kuluneen kuukauden vain yhdeksän pelurin kokoonpanolla.

FoKoPo on pelannut käytännössä kapealla seitsemän pelaajan rotaatiolla, jossa amerikkalaiskolmikko sekä Teemu Sulonen ovat raataneet sarjan suurimpia noin 35 minuutin peliaikoja. Eilen Sulonen oli sairaana sivussa.

Tilannetta helpottaakseen FoKoPo on hankkimassa pari uutta pelaajaa. Lähimpänä sopimusta on parimetrinen nuori korinaluspelaaja, jonka on määrä aloittaa FoKoPossa kevätkierroksen käynnistyessä runsaan kolmen viikon kuluttua. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic