Lounais-Häme

FoKoPo vältti karsinnan

 

FoKoPo vältti putoamiskarsinnan ja varmisti ensi kauden sarjapaikkansa voitettuaan kauden viimeisessä pelissään A-divisioonan runkosarjan voittaneen Lahti Basketballin 87-81 (44-42).

FoKoPo päätyi sarjataulukossa kymmenellä voitollaan tasapisteisiin Porvoon Tarmon ja Tampereen Pyrintö II:n kanssa. Jumboksi putoamiskarsijan paikalle jäi Järvenpää, joka hävisi eilen jatkoajalla HBA:lle.

 

Runkosarjan voittonsa jo aiemmin varmistanut Lahti aloitti eilen kärkijoukkueen teholla ja vei kolmostykityksellään ensimmäisen neljänneksen kymmenellä pisteellä.

FoKoPo sai pelin juonesta kiinni toisella jaksolla ja kipusi taukojohtoon.

Lahti johti tovin kolmannen jakson alussa ja käväisi edellä viimeiselläkin kympillä, mutta FoKoPon kantti kesti loppuun asti.

 

FoKoPo esitti ajoittain kauden liki parhaita hyökkäyskuvioitaan, jotka päättyivät näyttävän syöttösarjan päätteeksi koreihin.

FoKoPon tehosta vastasi neljä peluria, kun pirteästi pelannut Bruce Reed teki 22 pistettä, kasvattiseuraansa vastaan pelihurmokseen intoutunut Juho-Matti Henttonen 20, Teemu Sulonen 17 ja Roderick Flemings 16.

Erikoismaininnan ansaitsee puolustuksellaan Lahden pelin sielua Sami Ikävalkoa kiusannut Gjavit Ebiballari.

– Saimme aikaan näyttäviä kuvioita, kun jaksoimme liikuttaa palloa. Puolustuspeli oli vaikeampaa, mutta ei sitäkään kannata enempää moittia, kun tuli voitto. Kokonaisuutena tämä oli meiltä hyvä peli ja tärkeä voitto, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Ilman parasta pistemiestään Rashad Smithiä pelanneesta Lahdesta konkarisentteri Jerald Fields nosteli 17 pistettä. Ikävalko päätyi 14 pisteeseen, kuten myös nuoresta kaartista Aleksanteri Ahola. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic