Lounais-Häme

FoKoPo valuu alaspäin

FoKoPo kärsi A-divisioonassa neljännen peräkkäisen kotitappion, kun Tampereen Pyrinnön divarijoukkue haki Feeniksistä voiton pistein 75-66 (41-39).

A-divisioonan runkosarja alkaa olla puolivälissä, mutta FoKoPo valuu yhä kauemmas tavoitteestaan päästä kahdeksan parhaan joukkoon kevään pudotuspeleihin. Eroa pudotuspeliviivan päälle on tosin vasta yhden voiton verran, muta viivan päällä olevilla joukkueilla on pelattuja otteluja FoKoPoa vähemmän.

Pyrintö II on yksi niistä, jonka FoKoPon pitäisi jättää taakseen kamppailussa pudotuspelipaikasta. Pyrintö kuitenkin hallitsi eilen peliä niin, että kotijohto oli taululla vain kerran jo toisella minuutilla.

FoKoPo kipusi puolivälin tauolle kahden pisteen erolla ja kolmannen jakson alussa vierasjohto kävi vain yhdessä pisteessä. Viimeisellä kympillä FoKoPo sai aikaan vain kahdeksan pistettä, joten voitto tippui lopulta helposti tamperelaisten syliin.

FoKoPolla olivat taas ratkaisijat vähissä. Juwan Howard pussitti neljännen kerran yli 30 pistettä, 31, vieläpä hyvällä prosentilla. Hän jäi kuitenkin yksinäiseksi tehomieheksi, kun John Merchant vaipui kymmenellä pisteellään alle puoleen kauden keskiarvostaan.

FoKoPon kotimaiset pelurit jäivät alle kymmenen pisteen, kun Henri Kotavuo teki kahdeksan ja Markus Molenius seitsemän pinnaa.

FoKoPon krooninen kotimaisten pelaajien tehottomuus näkyi usein siinä, että pelurit sysäsivät hyvistä ratkaisupaikoista pallon huonompaan asemaan.

– Tavoitteemme oli pitää Pyrintö 75 pisteessä ja onnistuimme siinä eli pääsimme kauden parhaaseen puolustuslukemaan. Sen sijaan hyökkäyspelimme oli kauheaa. Se oli seisovaa ja myös väsynyttä, kritisoi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Pyrinnön peli pyöri paljolti 43-vuotiaan veteraanin Damon Williamsin ympärillä. Liigapeleistään poiketen Williams viihtyi nyt takamiehen tontin sijasta lähempänä koria kuten parimetrisen pelurin pitääkin tällä tasolla. Sieltä hän jakeli passeja ja haali lähes tripla-tuplan eli 22 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan syöttöä, joita taisi olla oikeasti enemmänkin.

– Tavoitteemme oli pitää FoKoPon jenkit ja Molenius alle 60 pisteessä ja onnistuimme sinä. Emme ole hirveän hyvä hyökkäysjoukkue, mutta sarjan paras puolustaja, kehaisi FoKoPon entinen ja Pyrinnön nykyinen valmentaja Juri Heinämäki. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic