Lounais-Häme Forssa

FoKoPo varmisti sarjapaikkansa A-divisioonassa murskaamalla Tarmon

Isaac Williams johti 53 pisteen ennätyksellä Porvoon kaatoa.
FoKoPon Isaac Williams kohensi omissa nimissään ollutta A-divisioonan piste-ennätystä nyt 53:een. Hän on heittänyt kahdessa peräkkäisessä kotipelissä mahtavat 98 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo varmisti A-divisioonassa sarjapaikkansa, kun se kukisti sarjajumbo Porvoon Tarmon suurinumeroisesti 125-94 (61-48).

A-divisioonan runkosarjan viimeinen joukkue putoaa ensi kaudeksi B-divisioonaan. FoKoPo välttää tuon kohtalon, sillä vain yhden pelin – syyskierroksella juuri FoKoPon – voittanut Tarmo ei pääse enää FoKoPon ohi neljän jäljellä olevan kierroksen aikana.

 

FoKoPo otti pelin ohjat karattuaan kahdessa minuutissa 10-0 johtoon. Tarmo nousi ensi jakson lopulla pisteen päähän, mutta FoKoPon toisen jakson muhkea 38-26 voitto toi sille 13 pisteen taukojohdon.

Toisella puoliskolla Tarmo ei pysynyt enää FoKoPon kyydissä ja peli muuttui koritehtailuksi. FoKoPo pärjäsi siinä hyvin ja paransi kauden piste-ennätystään 19 pinnalla.

Pelissä nähtiin myös kahden pelurin korintekokilpailu, jonka voitti FoKoPon Isaac Williams. Hän rohmusi edellisessä kotipelissä Bisonsia vastaan 45 pistettä, mutta pisti nyt vielä paremmaksi ja kohensi sarjan piste-ennätyksen 53 pinnaan. Williams mätti pisteitä kovalla osumatarkkuudella, kun yhdeksän kolmosta upposivat 75:n ja kakkoset 77 prosentin tarkkuudella.

Williamsin haastajana heittokisassa kunnostautui vasta toisen pelinsä Tarmossa pelannut australialainen takamies Nelson Larkins, joka keräsi komeat 46 pistettä.

Alun tehopelurin Mia Loydin poikaystävä vietti tammikuun Forssassa, jossa hän treenasi FoKoPon kanssa ja pelasi seuran kakkosjoukkueessa muutaman kolmosdivisioonan pelin samanlaisella noin 46 pisteen keskiarvolla.

Larkins ei tosin taida enää ehtiä pelastamaan Tarmoa putoamiselta.

 

FoKoPosta löytyi korijuhlissa muitakin onnistujia. Gilbert Talbot jäi 28 pisteellään kaksi pistettä kauden parhaastaan. Levypalloja mies kahmi 18.

Aku Haikonen heitti ennätyspisteensä 20 ja Johan Kotavuo 11.

FoKoPon valmentaja Teet Toome oli sarjapaikan varmistumiseen tyytyväinen.

– Minua jännitti minkälaisen kokoonpanon saamme kasaan, kun joukkueessa on jyllännyt sairastumisaalto. Tavoitteena oli juosta ja heittää Tarmon puolustus puhki ilman sen kummempia pelikuvioita ja siinä onnistuttiin Williamsin kovien pisteiden johdolla, Toome totesi. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic