Lounais-Häme

FoKoPo vei täpärästi jumbopelin

FoKoPo katkaisi kahden kuukauden ja viiden pelin tappioputkensa tärkeässä pelissä, kun se haki voiton A-divisioonan jumbona olevasta Järvenpään Koripalloseurasta lukemin 96-94 (50-43).

Voitto oli sarjassa toiseksi viimeisenä olevalle FoKoPolle vasta kauden neljäs. Järvenpää puolestaan on voittanut vain yhden pelin – lokakuussa FoKoPon 15 pisteellä – joten se on jumittunut sarjan jumboksi putoajan paikalle.

Voiton myötä FoKoPo näyttää pitävän JKS:n takanaan ja näin varmistavan sarjapaikkansa.

JKS:n loppukausikin taitaa nimittäin sujua tappiollisesti, sillä seura ilmoitti joulun alla joutuneensa talousvaikeuksiin. Sen myötä se menetti neljä aloitusviisikon pelaajaansa.

 

Kotijoukkueen pelaajamenetysten vuoksi FoKoPolta oli lupa odottaa helppoa voittoa, mutta sellaista ei tullut.

Peli eteni tasaisena, kunnes FoKoPo nykäisi toisen jakson puolivälissä pisteen kotijohdosta 10-0 jakson ja pääsi tauolle seitsemän pistettä edellä.

Kolmannella jaksolla JKS roikkui korin päässä, kunnes FoKoPo kiri viimeiselle tauolle kahdeksan pisteen johdossa.

Viimeisen jakson alkuminuuteilla FoKoPo näytti joutuvan pulaan neljän pisteen johtoasemassa, kun Juwan Howard sai neljännen virheensä ja tehomies otettiin vaihtoon. Markus Moleniuksen johdolla vieraat kuitenkin nousivat taas yhdeksän pisteen johtoon.

JKS kuitenkin kipusi vielä pisteen johtoon toiseksi viimeisellä minuutilla. Lopussa Howard ja Molenius nakkelivat vapaaheittoviivalta FoKoPolle voittopisteet.

 

Howard näytti tekevän korin lähes aina halutessaan, kun mies mätti taas komeat 40 pistettä. Molenius teki tärkeään saumaan kauden ennätyspisteensä 25. Aku Haikonen nosti 11 pistettä ja Johan Kotavuo pelinrakentelun ohella yhdeksän pinnaa.

– Tiukka vääntö ja tärkeä voitto. Teimme rutiinilla helppoja koreja ja johdimme peliä melkein koko ajan, mutta JKS juoksi energisemmin ja tavoitti johtomme useaan otteeseen. Olimme lopussa aika väsyneitä vain kahdeksan miehen rotaatiolla, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

JKS:stä Otso Laakkonen ja Aami Korkiatupa päättyivät 25 pisteeseen. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic