Lounais-Häme Forssa

FoKoPolla heikompi heittoilta, vaikka vierasjohto kaventuikin viimeisellä jaksolla

Korikouvojen 18 pisteen johto kutistui kolmeen pinnaan.
Gilbert Talbot keräsi FoKoPolle 27 pistettä ja 15 levypalloa.

FoKoPo aloitti A-divisioonakauden kotipelinsä täpärällä tappiolla, kun Korikouvot vei pisteet Kouvolaan lukemin 91-85 (50-41).

FoKoPo pysyi Kouvojen kakkosjoukkueen tahdissa ensimmäisen jakson, mutta toisella kympillä vierasjohto kasvoi 14 pisteeseen. FoKoPo kuroi tuon eron seitsemään pinnaan, mutta kolmannella jaksolla ero repesi taas suurimmillaan 18 pisteeseen.

FoKoPo nousi neljännen jakson puolivälissä Isaac Williamsin johdolla kolmen pisteen päähän ja tuo ero oli taululla viimeisen minuutin alkaessakin. Korikouvot pelasi viimeiset hyökkäykset tarkemmin ja korjasi voiton.

– Meille tuli useita merkkausvirheitä, kun esimerkiksi heittäjäksi tiedetty pelaaja jäi vapaaksi. Meillä on vielä myös harjoittelemista etenkin isolla viisikolla pelaamisessa, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Ajoittain FoKoPo puolusti ja heitti niin huonosti, että peli olisi voinut revetä pahemminkin ellei vieraillekin olisi tullut mustia hetkiä.

Suurin ero tuli kolmosissa, kun Korikouvot upotti niitä 13 kappaletta 33 prosentin tarkkuudella FoKoPon osuttua 22 heitolla vain kaksi kertaa.

FoKoPon korinteko jäi liiaksi ulkomaalaistrion varaan, kun Isaac Williams heitti 30, Gilbert Talbot 27 ja Eshaq Safi 15 pistettä. Kotimaisista tehokkain oli Tero Valkama seitsemällä pisteellä. FoKoPo voitti levypallot 50-42 Talbotin kahmittua 15 ja Williamsin 13 levypalloa.

 

Korikouvot voitti sarja-avauksessaan Porvoon Tarmon peräti 60 pisteellä. Joukkueessa on viisikon veran pelureita, jotka pelaavat myös edustusjoukkueessa Korisliigaa. Lisäksi eilen kokoonpanossa oli miesten maajoukkuerinkiin lukeutunut takamies Tuomas Hirvonen, joka on toipumassa vammoistaan eikä ole vielä avannut korisliigakauttaan. Hirvonen heitti 15 pistettä, mutta häntä tehokkaampia olivat Henri Permanto 26:lla, seitsemän kolmosta upottanut Juuso Mäenpää 23:lla ja Ilmari Toikkanen 19 pisteellä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

9.4.2020

Fingerpori

comic