Lounais-Häme

FoKoPolla on uusi johtaja

Arja Kotavuo jatkaa FoKoPon puheenjohtajana ja Jouni Grönroos edustusjoukkueen päävalmentajana, mutta FoKoPolla on myös uusi johtaja.

Amerikkalaistakamies John Merchant III on valmis ottamaan johtajan roolin kentällä ja vähän sen ulkopuolellakin.

– Meillä on nuori joukkue ja minä olen sen vanhin pelaaja. Haluan ottaa roolia johtajana, opettajana ja motivoijana, määrittelee 28-vuotias Merchant asemaansa.

Kaiken muun ohella pelinrakentaja noussee FoKoPossa johtavaan roolin myös tehomiehenä eli pisteiden tekijänä, syöttöjen jakelijana ja levypallojenkin kahmijana.

 

Monticellon pikkukaupungista New Yorkin liepeiltä kotoisin olevan Merchantin pelit USA:n yliopistosarjoissa loppuivat jo yli viisi vuotta sitten, mutta tämä kausi on hänelle vasta kolmas ulkomailla. Ennen FoKoPoa Merchant on pelannut kaksi kautta Italiassa, ensin maan kakkostasolla ja seuraavan kauden kolmostasolla.

Forssaan hän tuli yhden välivuoden jälkeen.

– Päästyäni yliopistosta minulla ei ollut agenttia, joten ulkomaille lähtö ei onnistunut. Harjoittelin kuitenkin säännöllisesti, pelasin paikallissarjoja ja olin muun muassa New York Knickin mukana.

– Italiassa etenkin maan kakkossarja on todella kovatasoinen eikä sen tasoa voi edes verrata suomalaisiin sarjoihin. Opin siellä paljon ja aion hyödyntää niitä oppeja FoKoPossakin. Tavoitteeni on palata johonkin isoon koripallomaahan, sillä minulla jäi Italiassa vähän hommat kesken, Merchant suunnittelee.

Vuosi sitten Merchant oli siirtymässä kovan koripallomaan Liettuan kakkostasolle, mutta perhesyistä hän joutui palamaan kotiin jo ennen sarjakauden alkua.

Kuluneena kesänä Merchant tuli Suomeen jo kesäkuussa ammattilaispestiä hakeneiden pelurien joukkueessa. Hän jäi treenaamaan ToPon kanssa ja sai Suomessa jo pitkään viihtyneen Justice Grahamin kautta vihjeen FoKoPon takamiestarpeesta. Forssassa Merchant lunasti paikkansa koeajan ja parin harjoituspelin tuloksena.

 

Hyvänä heittäjänä, sähäkkänä korilleajajana ja pallovarmana takamiehenä Merchantista on FoKoPolle varmasti paljon hyötyä. Pisteiden lisäksi hän haalii vain 187-senttiseksi pikkumieheksi roimasti levyreitä.

– Olen valmis tekemään kaikkea, mutta keskityn erityisesti levypalloihin ja haluan kerätä tupla-tuplia, Merchant ilmoittaa.

Jo kauden ensimmäisissä peleissään takamies pääsi tupla-tuplien eli kaksinumeroisten piste- ja levypallolukemien tuntumaan kerättyään Porvoota vastaan 26 pistettä ja kymmenen levypalloa ja ToPoa vastaan 24/9.

Merchant uskoo FoKoPon mahdollisuuksiin.

– Joukkue on nuori ja meillä on paljon oppimista, mutta kunhan kehitymme, olemme vaarallisia.

Pieni Forssa on Merchantin mukaan ihanteellinen paikka kehittyä koripalloilijana.

– Täällä ei ole oikein mitään tekemistä eli ei häiriötekijöitä. Se sopii minulle, pystyn keskittymään harjoitteluun, toteaa Feeniksin lisäksi joka päivä Vesihelmen punttisalilla viihtyvä peluri. FL

 

John Merchant III
28 v. 187 cm takamiesYliopistoura Dowlingin yliopistossaKaksi kautta Italian kakkos- ja kolmossarjatasoillaAlkukauden tehot A-divisioonassa: 25 pistettä, 9,5 levypalloa ja 4 korisyöttöä. Sarjan tehokkuusindeksi neljänneksi paras

Uusimmat

Fingerpori

comic