Lounais-Häme

FoKoPolla riittää leveyttä

Forssan Koripojat pystyi torstaina voittoon, vaikka joukkueen ykköstykki Remon Nelson olikin sivussa Biisoneiden VTB-pelin jäljiltä. Ottelun alun ja lopun vahvasti pelannut FoKoPo kaatoi Mäkelänrinteen urheilulukion HBA-Märskyn viidellä pisteellä.

-Tämä oli meille huikea voitto. Meiltä puutui kaksi avainpelaajaa, kun Remon Nelson ja Henri Niemistö eivät olleet mukana, ja muut pelaajat saivat ja joutuivat ottamaan lisää vastuuta. Shane Heyward oli tänään liekeissä ja Johan Kotavuo teki miehen työn paikatessaan Nelsonia, kertoi tyytyväinen FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo.

FoKoPo aloitti A-divisioonakamppailun terävästi ja vei avausjakson pistein 19–24. Nuorten maajoukkuepelaajista koottu HBA paransi toisella jaksolla ja kavensi taukotilanteeksi 37–39.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue oli niskan päällä, mutta fiksusti pelannut FoKoPo käänsi pelin lopussa voitokseen.

-Me voitimme sen takia, että saimme vastustajan pelaamaan sillä temmolla kuin me halusimme. Me pystyimme pelaamaan omalla mukavuusalueellamme, kun taas Märsky ei pystynyt juoksemaan niin paljon kuin halusi, Iisalo totesi.

Iisalon kehuma Shane Heyward upotti 28 pistettä, levypalloja hän otti 11. Riku Laine heitti 14 pistettä ja Aapeli Alanen 12. Elias Eerikinharju kokosi 11 pinnaa, Johan Kotavuo ja Juho-Matti Henttonen molemmat yhdeksän.

HBA-Märskyn tehokkain oli vuonna 1998 syntynyt Edon Maxhuni 25 pisteellä, 5 levyrillä ja 7 syötöllä.

HBA-Märsky pääsee yrittämään revanssia jo sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat A-divisioonan runkosarjan päätöskierroksella Forssassa. FoKoPo sijoittuu runkosarjassa varmasti toiseksi, HBA-Märsky jää niukasti neljän parhaan pudotuspelien ulkopuolelle. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti