Lounais-Häme Forssa

FoKoPolle kaksi jenkkiä koeajalle

Gilbert Talbot tuo korinalusvoimaa, Isaac William nopeutta ja heittovoimaa.
Isaac Williams (vas.) ja Gilbert Talbot antavat näyttöjä FoKoPolle muun muassa sunnuntain RaPy-ottelussa.

Forssassa pelataan viikonloppuna koripalloa urakalla. Alku järjestää lauantaina ja sunnuntaina neljän joukkueen turnauksen, jossa kotijoukkue kohtaa lauantaina Turun Riennon ja Äänekosken Huima BC Nokian. Voittajat kohtaavat keskenään ja häviäjät keskenään sunnuntaina.

FoKoPo pelaa sunnuntaina naisten pelien jälkeen klo 18 Raholan Pyrkivää vastaan. Tuossa ottelussa joukkue esittelee yleisölle kotimaisten pelaajiensa ohella kaksi jenkkivahvistusta, jotka ovat antamassa näyttöjä syyskuussa koeajalla.

Gilbert Talbot on 208-senttinen melko perinteinen vitospaikan pelaaja. FoKoPon valmentaja Jouni Grönroosin mukaan Talbot on vahva pelaaja, jolla on myös välimatkan heittotaitoa.

– Talbot piti välivuoden loukkaantumisen takia, mutta antaa nyt entistä motivoituneempana näyttöjä. Talbotilla on hyvän ison pelaajan elkeet. Hän on hyvä puolustaja ja liikkuu mielellään korille palloscreenin jälkeen, Grönroos kuvailee.

Isaac William on 195-senttinen laituri, jolta löytyy nopeutta, liikkuvuutta ja heittovoimaa.

– Williams on myös hyvä levypallopelaaja, jolla on hyvät yliopistotaustat Mississippi Valley State Universitysta. Kummallekin kyseessä on ensimmäinen vuosi ammattilaisena, Grönroos kertoo.

Kumpikin pelaaja tarjosi itseään näytille FoKoPoon. Miehet ovat ehtineet harjoitella muutaman kerran FoKoPon kanssa ja sunnuntaina heidät nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa, kun FoKoPo kohtaa klo 18 alkavassa ottelussa 1. divisioona B:ssä pelaavan Raholan Pyrkivän.

– Sunnuntaina päästään kokeilemaan koko porukalla ensi kertaa pelaamista ja peli varmaan on sen näköistäkin. Omille nuorille pelaajille on tarkoitus antaa reilusti peliaikaa, se näiden harjoituspelien tarkoitus on, Grönroos sanoo.

FoKoPon kausi miesten 1. divisioona A:ssa käynnistyy 7. lokakuuta vieraspelillä Oulun NMKY:ta vastaan. FL

Asiasanat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic