Lounais-Häme

FoKoPolle kauden ensimmäinen kotitappio

 

FoKoPon viisi kuukautta ja 12 peliä kestänyt kotivoittojen putki A-divisioonassa katkesi sunnuntaina, kun sarjaa johtava Uudenkaupungin Korihait haki 12 pisteen voiton.

Korihait varmisti voitollaan runkosarjan voiton.

FoKoPo kamppailee kakkossijasta Järvenpään Koripalloseuran kanssa. Joukkueet kohtaavat myös pudotuspeleissä ja panoksena on nyt se, kumpi saa noihin peleihin kotiedun.

Korihait johti Feeniksissä läpi pelin. FoKoPo kärkkyi voitonsyrjässä vielä kolmannen jakson lopulla kahden pisteen päässä, mutta viimeisellä kympillä vierasjohto pysytteli kymmenen pisteen tuntumassa.

Korihait voitti pelin korin alla, jossa FoKoPo jäi liian pieneksi. Korihait kahmi peräti 25 hyökkäyslevypalloa ja voitti levypallot yhteensä murskaavasti 55-37.

Remon Nelson otti jälleen suurta ja välillä liiankin suurta vastuuta FoKoPon korinteosta. Miehen heittokäsi lämpeni taas toisella puoliskolla, kun tauon 13 pisteen jatkeeksi tuli lopulta 39 pisteen yhteissaalis. Näin Nelson sivusi edellisviikolla tekemäänsä piste-ennätystä.

Nelson jäi – osaksi omaa syytään – liian yksinäiseksi ratkaisijaksi. Shane Heyward nosti 15 pistettä, mutta jäi korinaluspainissa usein kakkoseksi sarjan levypallokunkkua Marcus Vania vastaan.

FoKoPon kotimaisesta kaartista vain Juho-Matti Henttonen pystyi antamaan tehoapua 13 pisteen edestä.

FoKoPolta puuttuivat Bisonsin liigapeleissä loukkaantuneet aloitusviisikon miehet Henri Niemistö ja Aapeli Alanen. Kaksikko istui vaihtopenkillä, mutta vain Alanen oli pelivehkeissä.

– On vaikea voittaa peliä, kun antaa vastustajalle 25 hyökkäyslevyriä. Olimme pienempiä, kun Niemistön ja Alasen puuttumisen vuoksi emme saaneet laidoille riittävästi kokoa. Levypalloja lukuunottamatta pelimme oli muuten kohtuullisen hyvää eikä meille jäänyt hävettävää, totesi FoKoPon valmentaja Joonas Iisalo, joka arveli saavansa Niemistön ja Alasen mukaan ensi viikonlopun kaksoispeleihin Ouluun.

Korihait pelasi pitkät tovit viisikolla, jossa kolmen amerikkalaisen ja Katajasta lainassa olevan tanskalaisen Nicolai Andersenin rinnalla Mikko Jalonen oli ainoa kotimainen peluri.

FoKoPo-kasvatti Jalonen muodosti 24 pisteellään voittajien tehotrion 26 pistettä nostaneen Vanin ja 24 pisteeseen yltäneen Reginald Brattonin kanssa.

– Tämä oli hyvä peli, jossa FoKoPokin pelasi hyvin. Olimme isompia ja meiltä löytyi paljon energiaa. Sen olisi pitänyt näkyä hyökkäyspelissä vieläkin paremmin, huomautti Korihaiden valmentaja Jarno Nikula ikään kuin ei olisi ollut tyytyväinen joukkueensa tekemään 97 pisteeseen.

Korihait kohtaa runsaan parin viikon kuluttua alkavissa pudotuspeleissä Porvoon Tarmon ja FoKoPo siis Järvenpään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti