Lounais-Häme

FoKoPolle lopulta selkeä voitto Pyrinnöstä

 

Forssan Koripojat otti lopulta selkeän voiton ilman kahta tehokkainta pelaajaansa Forssaan matkustaneesta Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueesta. FoKoPo mätti taas lähes sata pistettä ja koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroisiin lukuihin, mutta päävalmentaja Jouni Grönroosilla joukkoineen on edelleen pohdittavaa.

-Puolustuksessa meillä on vielä parannettavaa, vaikka paikkapuolustus toimi ajoittain hyvin. Koko syksy menee, että se saadaan toimimaan. Meillä on hyökkäysorientoituneita pelaajia ja kokemattomalle joukkueelle tulee helposti virheitä sekä vääriä reaktioita selkärangasta, Grönroos pohti pelin jälkeen.

96 pistettä ei ole tämän kauden FoKoPolle mikään erikoisen suuri pistemäärä, mutta päävalmentaja oli tyytyväinen tapaan, jolla pisteet syntyivät.

-Hyökkäyspeli oli nyt kontrolloidumpaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Pallo liikkui hyvin, avausviisikko teki kaksinumeroiset luvut ja yhdeksän pelaajaa pääsi pisteille. Emme tehneet hyökkäyspäässä montaakaan huonoa ratkaisua. Olemme olleet sarjan eniten pisteitä tekevä joukkue, nyt pisteet tulivat hyvällä pelillä.

Grönroosin mukaan Pyrinnön kaltaiset kotimaiset, nälkäiset, paljon ajavat ja vähän heittävät joukkueet ovat FoKoPolle vaikeita vastustajia. Pyrinnön pelityylin seurauksena FoKoPo joutui rikkomaan peräti 24 kertaa.

Nuori Pyrintö aloitti hyvin ja johtikin peliä alkuminuutit. Avauserän lopulla FoKoPo kiskaisi itsensä seitsemän pisteen keulaan kolme kolmosta heittäneen Bruce Reedin johdolla.

Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluvat Kristian Rasinaho ja Eero Lehtinen pitivät Pyrintöä mukana pelissä, vaikka Lehtisen vapaaheittosihdissä (2/6) avausjaksolla olikin parantamisen varaa. Pyrintö pääsi koko pelissä peräti 29 kertaa vapaaheittoviivalle, mutta heittoprosentti jäi suorastaan surkeaksi, kun vain 16 heittoa meni sisään.

FoKoPo karkasi kolmannen erän alussa 20 pisteen johtoon, kun Juho-Matti Henttonen, Teemu Sulonen ja Roderick Flemings pistivät peräkkäin kolmosen sisään ja peli näytti pelatulta. Sen jälkeen kotijoukkueelle tuli menetyksiä, kehnoa puolustusta ja muutama heikko hyökkäys, minkä seurauksena Pyrintö nousi jakson lopulla 11 pisteen päähän.

Pyrintö nousi parhaimmillaan kahdeksan pisteen päähän, mutta sitten kotijoukkue ryhdistäytyi ja ratkaisi pelin Sulosen kolmella onnistuneella kolmen pisteen heitolla. Ottelun paras pistemies ja parhaana palkittu Reed (27) huudatti pelin lopulla kotiyleisöä parilla näyttävällä donkillaan.

Pyrinnön jokioislaislähtöinen päävalmentaja Juri Heinämäki oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

-Ensimmäisen neljänneksen loppuun tuli harmittava runi kotijoukkueelle. Emme keksineet FoKoPon paikkaa vastaan ratkaisua ja meiltä puuttui ison pään korintekijä. 20 pisteen ero näyttää pahalta, mutta vastassa oli kovia yksilöitä. Reedin kolme kolmosta olivat yllätys, Sulonen sai heittää muutaman kerran liian vapaasti.

-Tykkäsin silti meidän peli-ilmeestä. Ajoittain hieman kurinalaisemmilla ja skarpimmilla esityksillä olisimme tehneet pelistä tiukemman, Heinämäki analysoi.

Ensi viikonloppuna FoKoPo matkustaa Ouluun, missä kovana kotijoukkueena tiedetty paikallinen Namika saa Grönroosin käsityksen mukaan kokoonpanoonsa kolmannen amerikkalaispelaajan. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti