Lounais-Häme

FoKoPolta loppui bensa

Koripallo FoKoPo-ToPo 77–87

Forssa

Viimeinen neljännes oli liikaa FoKoPolle sunnuntaina Feeniksissä.

Koripojat piti sarjakolmosta Torpan Poikia pitkään ahtaalla, mutta lopussa iski väsy ja vieraat pääsivät karkaamaan kymmenen pisteen voittoon 77–87 (39–41).

Tappio romutti käytännössä FoKoPon saumat nousta A-divisioonan pudotuspeleihin, vaikka teoreettiset mahdollisuudet vielä säilyvätkin. FoKoPo-luotsi Jouni Grönroos vakuuttaa, että kausi taistellaan tiukasti loppuun asti.

– Tämä on niin tasainen sarja, että mitä vaan voi vielä tapahtua. Kausi jatkuu vielä kuukauden ja loppuun asti yritetään, Grönroos sanoi.

FoKoPo ja ToPo esittivät forssalaisyleisölle mukavantasoista divarikorista. Jännitys säilyi viimeiselle viidelle minuutille asti.

Avauspuoliaika mentiin tasatahtia. Tauon jälkeen ToPo tuli peliin vahvasti, meni tarkkojen kolmen pisteen heittojensa avittamana jo kymmenen pisteen johtoon (47–57), mutta FoKoPo punnersi vielä kamppailuun mukaan.

Etenkin avausjaksolla korin alta paljon heittoja ohi nostellut Roderick Flemings alkoi osua, ja sai hyvää tukea monipuolisesti pussittaneelta Teemu Suloselta. FoKoPo pääsi viimeiselle jaksolle pisteen johdossa 61–60, mutta päätösjaksolla vieraat menivät menojaan.

Nigel Moore ja monipuolinen Emil Osmanu Djeen johtivat ToPon heitoillaan karkumatkalle. Avainpelaajia kuormittaneelta FoKoPolta ei löytynyt paukkuja kiriä eroa kiinni, vaikka joukkue jaksoi yrittää loppuun saakka.

– Olimme 32 minuuttia hyvin mukana. Sitten alkoi tulla eroa, ehkä bensa loppui, Grönroos tuumi.

ToPon Nigel Moore antoi tunnustusta forssalaisille.

– Tämä oli juuri niin kova peli kuin odotimme, peli olisi voinut kääntyä kummalle vain. Saimme muutamat tärkeät heitot sisään, FoKoPo ei, siinä ero, Moore tiivisti.

Roderick Flemings heitti FoKoPolle 23 pistettä, Teemu Sulonen 21. Vieraiden paras oli 22 pinnaa upottanut Emil Djeen.

FoKoPo voitti levyrit, mutta hävisi heittotarkkuudessa. Etenkin kolmosissa ToPo oli selvästi tarkempi. Se sai kahdeksan kolmosta sisään, FoKoPo vain kolme.

FoKoPon seuraava ottelu on ensi perjantaina Jyväskylässä JBA:ta vastaan.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti