Lounais-Häme

FoKoPon hallitukselta "ei" uudelle seuralle

Forssalaisessa koripallotoiminnassa on koettu taas uusi käänne. Forssan Koripoikien hallitus linjasi tiistain kokouksessaan uuden suunnitteilla olevan junioriseuran turhaksi. FoKoPo haluaisi tiivistää yhteistyötä Alun kanssa tavoitteenaan mahdollisimman nopea yhdistyminen yhdeksi seuraksi.

-Forssalaisen koripallon tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä, jos jatketaan nykyisellä mallilla. Yhdistymisen pitäisi tapahtua nopeasti – jahkailulla ei voiteta mitään. Etenkin vanhemmat tytöt kärsivät, jos päätöksiä ei tehdä nopeasti, FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo sanoo.

Hän kertoo kyselleensä monen juniorin vanhemman mielipidettä asiasta ja nämä ovat olleet yhden forssalaisen koripalloseuran kannalla.

Alun koripallojaoston puheenjohtaja Jyrki Tulander pitää tässä vaiheessa kaikkia vaihtoehtoja mahdollisina. Ykkösvaihtoehtona Tulanderilla on uusi junioriseura ja Alun sekä FoKoPon nimellä pelaavat edustusjoukkueet. Hänestä molempien seurojen brändit ovat sen verran tunnetut, ettei niitä kannata hukata.

Tulander ei tosin lämpene kovasti FoKoPon kosiskeluille yhdistymisestä. Hän näkee siihen suurimpana esteenä Alun toiminnan selkänojan eli vakaan taloustilanteen kiinteistöomistuksineen.

-Jotain pitää tehdä, se on selvää. Toimintoja tulisi järkevöittää. Pelaajiakin kohtaan on väärin, että molemmilla seuroilla on joukkueita samoissa ikäluokissa, Tulander näkee.

Tulander pohtii, olisiko uusi junioriseura turha, jos se olisi lääke niihin asioihin, jotka ovat tähän asti menneet pieleen. Hänen mielestään uudelle seuralle pitäisi maksaa jonkinlaista kasvattajarahaa pelaajien tuottamisesta edustusjoukkueille.

-Pääasia olisi löytää lääke, joka kehittäisi forssalaista koripalloilua ja saadaan vieläkin parempia junioreita, mikä taas sataisi edustusjoukkueiden laariin. Menestyminen on ihmisistä kiinni, kaikki on mahdollista.

Kotavuo oli pitkään uuden junioriseuran kannalla. Hän kertoo muuttaneensa kantaansa pohdittuaan, miten kävisi edustusjoukkueille, jos tulee uusi junioriseura. Kotavuon näkemys on, että huonosti kävisi.

-Meillä ei myöskään ole riittävästi tietoa uuden seuran suunnitelmista, jotta voisimme liputtaa sen puolesta, hän huomauttaa.

Tulander ei koe uutta junioriseuraa uhaksi edustuksille. Hänen mielestään edustusjoukkueet eivät kaatuisi siihen, jos junioriseura ei tukisi niitä taloudellisesti. Tulander sanoo, että ainakin naisten edustusjoukkueella olisi hänen visiossaan jatkossakin varainkeruuta.

Miksi sitten yhteistyö samoilla toimijoilla onnistuisi jatkossa joko yhden tai kahden seuran alla, jos se ei ole tähän astikaan kunnolla toiminut?

Keskusteluja yhteistyöstä ja yhdistymisestä on käyty vuosikausia, viimeisimpänä konkreettisena yhteistyönä perustetun FoBan toiminta hiipui näkemyseroihin muutamassa vuodessa.

Sekä Tulanderin että Kotavuon mielestä vanhoista virheistä on opittava ja ongelmat on putsattava pois.

-Jos perustetaan uusi junioriseura ja vanhat riidat ajavat toiminnan alas, niin mitäs sitten tehdään? Vanhat ongelmat on selvitettävä ja uutta seuraa puuhaava Ylösmäen Kirsi onkin niitä paljon selvitellyt. Kikan mukaan hänellä on myös ratkaisu, Tulander kertoo.

Kotavuon mukaan FoBan taustalla oli ongelmia henkilökemioissa ja organisaation luomisessakin epäonnistuttiin. Kolmen seuran pyörittäminen kävi raskaaksi etenkin valmentajille. Hänestä toimijoiden ei tarvitse vaihtua, jotta yhteistyö Alun ja FoKoPon välillä toimii.

-Ongelmiin on tartuttava heti ja vanhoista ajatuksista päästävä eroon. FoKoPo on valmis yhteistyöhön muidenkin kuin Alun kanssa, esimerkiksi Someron ja Loimaan koripalloseurojen kanssa, kunhan yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia.

Kummankin mielestä kolmas koripalloseura olisi kaikkein huonoin vaihtoehto.

Seuratoimijat kokoontuvat Kirsi Ylösmäen kutsumina 5. tammikuuta pohtimaan forssalaisen koripallon tulevaisuutta.

-Sen jälkeen ollaan viisaampia. Paljon on vielä puhuttavaa ja selvitettävää, Tulander kiteyttää. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic