Lounais-Häme

FoKoPon johto kääntyi Tampereella jatkoaikatappioksi

Gilbert Talbot oli FoKoPon tehomies Tampereella. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo kärsi Tampereella A-divisioonan pelissä kiperän jatkoaikatappion, kun Pyrintö Akatemia käänsi FoKoPon pitkään johtaman pelin voitokseen 88-83 (73-73, 29-40).

FoKoPo ja Pyrintö Akatemia kamppailevat sarjan peräpäässä jumbosijaa vastaan. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä, mutta Porvoon Tarmo pitää perää kolme peliä vähemmän voittaneena. Runkosarjan viimeinen joukkue putoaa B-divisioonaan.

FoKoPo aloitti vahvasti ja vei Gilbert Talbotin sekä Isaac Williamsin johdolla ensimmäisen neljänneksen 21-13. Williams teki ensimmäisen kymmenen minuutin aikana jo yhdeksän ja Talbot kahdeksan pistettä.

FoKoPo piti johtonsa toisellakin jaksolla, vaikka Pyrintö nousi hetkeksi kahden pisteen päähän. Puolivälin tauolle lähdettiin 11 pisteen vierasjohdossa.

Sama tahti jatkui kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi FoKoPon johto kasvoi 12 pisteeseen.

Pelin kulku muuttui neljännellä jaksolla, kun Pyrintö vei sen ensimmäisen puolikkaan peräti 16-2 ja nousi johtoon. FoKoPo vääntäytyi viime minuuteilla uudestaan edelle, mutta ei pystynyt Pyrinnön tasoitettua tekemään voittokoria viimeisessä hyökkäyksessään.

Näin ratkaisu siirtyi jatkoajalle, jossa Pyrintö vääntäytyi viiden pisteen voittoon.

Vain kuudella miehellä pelanneesta FoKoPosta Talbot nousi tehokkaimmaksi 26 pisteellä ja 20 levypallolla. Williams keräsi 24 pistettä ja 14 levypalloa. Myös Aku Haikonen pääsi kaksinumeroisiin lukemiin 12 pisteellä. Johan Kotavuo heitti yhdeksän ja Tero Valkama kahdeksan pinnaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic