Lounais-Häme Forssa

FoKoPon kauden kotipelit nippuun tappiolla HNMKY:lle

FoKoPo putosi Namikan kyydistä.
Sentteri Gilbert Talbot nousi FoKoPon ykköstykiksi kauden viimeisessä kotipelissä lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sentteri Gilbert Talbot nousi FoKoPon ykköstykiksi kauden viimeisessä kotipelissä lauantaina. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo ei pystynyt parhaaseensa kauden viimeisessä kotipelissä HNMKY:tä vastaan. Loppuun asti vauhtia pitänyt ja tarkasti heittänyt Namika karkasi kolmannella jaksolla ja vei A-divisioonapisteet Helsinkiin lukemin 87–104 (51–44).

FoKoPon ja NMKY:n vääntö ei tarjonnut puolustuksellisia hienouksia, mutta pisteitä ja vauhtia sitäkin enemmän. FoKoPo piti vieraat kurissa ja nuhteessa ensimmäisellä puoliajalla, kun Isaac Williams ja Gilbert Talbot heiluttelivat ahkerasti korisukkaa.

Kotijoukkueen seitsemän pisteen taukojohto suli nopeasti kolmannella jaksolla. FoKoPon puolustus ei pitänyt sitä vähääkään mitä pelin alkupuoliskolla ja vieraat pääsivät heittämään liian vapaasti.

Kun samalla hyökkäyksestä loppui liike ja korinteko alkoi takuta, Namika nousi nopeasti johtoon. Tahti ei muuttunut viimeiselläkään neljänneksellä. HNMKY piti kaasun pohjassa, eikä FoKoPolla ollut enää millä vastata.

– Meidät jenkit pelasivat hyvin ensimmäisen puoliajan ja tekivät paljon pisteitä, mutta tauon jälkeen vastustaja alkoi puolustaa heitä tiukemmin, jolloin heidän pelaamisensa meni pakottamiseksi. Samalla meiltä alkoi vähän jalat loppua ja vieraat saivat liian helppoja heittoja, kertasi FoKoPon kapteeni Johan Kotavuo pelin ratkaisua.

Sentteri Gilbert Talbot nosti FoKoPolle 29 pistettä, levypalloja tarttui näppeihin 17. Toisella puoliajalla hieman pimentoon jäänyt Isaac Williams nakutti 28 pistettä. Johan Kotavuo heitti 15 pistettä ja antoi neljä syöttöä.

Voittajien ykkönen oli liukas Jesper Granlund, joka teki pelissä 27 pistettä.

FoKoPolla on sarjassa vielä yksi peli jäljellä, kun joukkue kohtaa päätöspelissään ensi viikon sunnuntaina ToPon Helsingissä.

– Pelissä ei ole juuri panosta, mutta lähdemme pelaamaan hyvillä mielin ja nautimme pelistä, Kotavuo sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic