Lounais-Häme

FoKoPon kausi kaksijakoinen

 

Forssan Koripoikien jatko miesten 1. divisioona A:ssa varmistui vasta kauden viimeisen pelin voiton myötä. FoKoPo lähti tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan pudotuspeleissä, mikä jäi viiden voiton päähän. Lopullinen sarjasijoitus oli yhdeksäs.

Päävalmentajana toiminut Jouni Grönroos kuvailee kautta kaksijakoiseksi.

-Pääsimme valmistautumaan kauteen aika myöhään, se oli ihan ovella kun saimme homman kuntoon. Se toi haasteita muun muassa kokoonpanon ja valmistautumisen osalta. Lähtökohtiin nähden kausi alkoi jopa odotettua paremmin, Grönroos aloittaa.

Pitkän kauden aikana kuvaan astuivat loukkaantumiset ja ne näkyivät valmiiksi kapeassa kokoonpanossa vastoinkäymisinä ja ailahtelevina otteina. Harjoituksien ja pelien läpi vieminen 7-8 pelaajalla aiheutti ongelmia etenkin puolustuspelaamisessa, kun joukkuepuolustamisen hiominen harjoituksissa ei onnistunut. Oman siivunsa yhteisharjoituksista ottivat myös muutaman pelaajan armeijakomennukset.

Päävalmentajan lähtökohtina kauteen olivat jokaisen pelin voittaminen ja pelaajien kehittyminen. 27 pelistä 10 päättyi voittoon, mutta pelaajakehityksessä Grönroos näkee paljon positiivista.

-Lähes jokaisen kotimaisen pelaajan osalta tapahtui kehittymistä pelaamisessa ja peliminuuteissa. Esimerkiksi Johan Kotavuo nousi isoon rooliin etenkin loppukaudesta. Juhomatti Henttosessa tapahtui vallankin hyökkäyspäässä kehitystä, Teemu Sulonen pelasi uransa isoimpia minuutteja parhailla tehoilla, Grönroos luettelee.

Mika Suokkaan poistumista rosterista marraskuussa työkomennuksen johdosta Grönroos kuvailee isoksi menetykseksi. Uutta pelaajaa etsittiin kovasti tilalle, mutta Marcel Moore loukkaantui käytännössä heti Forssaan saavuttuaan.

Kolmen jenkin osalta tiettyihin suoritteisiin päävalmentaja oli tyytyväinen, tiettyihin ei. Puolustuspelaaminen oli koko kolmikolta ajoittain heikkoa ja Shamarr Bowdenin jyvä katosi hyvän alkukauden. Vammatkin sotkivat jenkkien kautta ja kotimaisistakin vain kaksi selvisi kaudesta ilman lääkärikäyntejä.

Grönroosin sopimus FoKoPon kanssa oli yksivuotinen. Hänen tehtäviinsä kuului edustusjoukkueen valmentamisen ohella paljon muutakin seuraorganisaation kehittämisestä alkaen.

Neuvottelut seuraavasta kaudesta käynnistetään jonkun ajan kuluttua, Grönroosilla itselleen olisi haluja jatkaa FoKoPossa.

-Organisaatio on toiminut hienosti ja uusia juttujakin on saatu aikaan. Tulevan kauden kokoonpano tarvitsee kotimaisten pelaajien osalta hieman vahvistusta, jotta se kestää paremmin 1-2 loukkaantumista, Grönroos näkee. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic