Lounais-Häme Forssa

FoKoPon korikunkun mukaan heittäjän pitää heittää

Isaac Williams on kunnostautunut A-divisioonan tehomiehenä.
Isaac Williams.

Jo kauden ensimmäisten harjoituspelien jälkeen oli helppo ennustaa, että Isaac Williamsista tulee FoKoPon tämän kauden tehopeluri.

Sarjapelit sujuivat samaan tahtiin niin, että Williams nousi 30 pisteen keskiarvollaan A-divisioonan parhaaksi pistemieheksi. Viime sunnuntaina hän tipahti pistepörssin kakkoseksi Loimaalla, jossa Bisonsin Marcus White nousi täpärästi ohi, kun Williams jäi syksyn pohjanoteeraukseensa 12 pisteeseen.

Levypallojen kahminnassa Williams on 7,8 levyrin keskiarvolla FoKoPon kakkosena koko sarjan levypallotilastoa ylivoimaisesti 15 levypallolla johtavan Gilbert Talbotin jälkeen.

 

Williams lopetti yliopistouransa Mississippi Valley State Universityssä viime vuoden keväällä. Hän yritti aloittaa ammattilaisuransa ulkomailla, mutta agentti ei onnistunut hankkimaan tyydyttävää pelipaikkaa.

Suomeen ja Forssaan Williams ajautui harvinaisempaa reittiä, kun hän hakeutui kesällä pelaajaporukkaan, joka tuli näytille Suomeen.

– Tulimme Suomeen elokuun alussa. Pelasimme muutamia harjoituspelejä ja treenasimme. FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos tuli katsomaan treenejämme ja kutsui meidät koeajalle FoKoPoon. Elokuun lopulla saimme sopimuksen, kertoo Williams, jonka kanssa Gilbert Talbot kulki saman reitin FoKoPon sentteriksi.

Williamsin tiedot Suomesta ja suomalaisesta koripallosta olivat ennen tänne tuloa olemattomat.

– En tuntenut edes Lauri Markkasta. Parasta oli se, kun minulle kerrottiin, että täällä voi juoda vettä hanasta, Williams naurahtaa.

 

FoKoPo on aloittanut A-divisioonan vaisusti, kun viidestä pelistä on tullut vain yksi voitto. Huomenna FoKoPolla on Feeniksissä jo melkein pakkovoiton paikka, kun vastaan tulee samalla voittosaldolla Juri Heinämäen valmentama Tampereen Pyrinnön Akatemia.

– Hiomme vielä joukkuekemiaamme, mutta voittoja olisi kyllä pitänyt tulla enemmän. Uskon että niitä alkaa tullakin, kunhan saamme lisää itseluottamusta. Olen varma, että pääsemme pudotuspeleihin, Williams lupaa.

Williams on mättänyt koreja heittävän takamiehen tontilla, mutta välillä myös pelinrakentajana.

– En ole koskaan aiemmin pelannut pelinrakentajana, mutta nyt meille tulee välillä vaihtoja, jossa siirryn pointiksi. Olen kyllä valmistautunut siihen ja luotan pallonhallintaani.

Vielä enemmän Williams luottaa heittokäteensä.

– Kun huomasin, että jään liian pieneksi korin alle, aloin keskittyä heittämiseen. Heittäjän pitää uskoa heittoonsa ja jatkaa vain heittämistä, vaikkei aina osukaan. Minulla meni alkukausi hyvin, mutta sitten on tullut huonompia pelejä, etenkin sunnuntaina Loimaalla.

Hän antaa A-divisioonalle hyvän arvosanan.

– Sarjassa on paljon hyviä pelaajia. Erikoista on se, että kaikki haluavat olla heittäjiä, Williams hymähtää.

 

Saatuaan ammattilaisuransa alkuun, Williams aikoo jatkaa sitä mahdollisimman pitkään. Nuorena hänellä oli jokapojan haave NBA:sta, mutta nyt tavoitteena on realistisemmin NBA:n farmisarja G-League, joka tunnettiin aiemmin D-Leaguen nimellä.

– Seuraavat kaudet haluan kuitenkin jatkaa Euroopassa, korostaa Williams, joka palaa kotiin parin viikon joululomalle, kun FoKoPo pelaa syyskauden viimeisen pelinsä jo joulukuun 11. päivänä.

Williams on kotoisin Georgian osavaltiosta Atlantan metropolialueella sijaitsevasta, suurin piirtein Forssan kokoisesta Powder Springsin pikkukaupungista.

– Viihdyn Forssassa hyvin. Arvostan täällä rauhallisuutta ja sitä ettei tarvitse pelätä rikollisuutta, tuumii etelävaltion asukas, joka ilmoittaa rakastavansa lunta – ainakin vielä ennen talven tuloa. FL

 

Isaac Williams

193 cm, 83 kg, 24 v. heittävä takamies

Pelaajaura:

2014-15 Mississippi Valley State University 9,8 pist./4,3 levyp.

2015-16 Mississippi Valley State University 11,6 pist./3,4 levyp.

2016-17 Mississippi Valley State University 13,7 pist./3,6 levyp.

2017-18 välivuosi

2018-19: FoKoPo, A-divisioona 26,2/7,8

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic