Lounais-Häme

FoKoPon kotituska jatkuu

 

FoKoPon tappiolliset kotipelit jatkuivat A-divisioonan ensimmäisessä kevätkierroksen pelissä, kun Oulun NMKY haki Feeniksistä pisteet tuloksella 79-90 (36-49).

Viimeksi marraskuussa voittaneelle FoKoPolle tappio oli jo viides peräkkäinen. Kauden seitsemästä kotipelistään FoKoPo on voittanut vain yhden.

 

FoKoPo ei johtanut eilen kertaakaan. Toisen neljänneksen lopulla vierasjohto kasvoi toiselle kymmenelle ja pysytteli kymmenen pisteen vaiheilla koko kolmannen jakson.

Viimeisen kympin alussa peli näytti ratkeavan, kun oululaiset karkasivat 17 pisteen päähän. FoKoPo löysi kuitenkin kirivaihteen ainoan kerran tässä pelissä ja pääsi viiden pisteen tuntumaan. Kiri kuivui pariin huonoon hyökkäykseen ja Oulu varmisti voittonsa.

FoKoPo on tehnyt sarjassa eniten pisteitä, mutta myös päästänyt toiseksi eniten. Eilen tuo jälkimmäinen tilasto koitui joukkueen kohtaloksi varsinkin ensimmäisellä puoliskolla, kun oululaiset harppoivat helposti forssalaispuolustuksen ohi nostelemaan pisteitä.

FoKoPosta amerikkalaiskolmikko vastasi taas korinteosta, kun jalkavammastaan toipunut Bruce Reed teki 22, Roderick Flemings 21 ja Shamarr Bowden 19 pistettä. Teholukemista huolimatta trio tuntui olevan talvihorroksessa tai muuten vain innottomia taistelemaan voitosta.

FoKoPon uusi peluri Cihat Altunel jäi pisteittä parin peliminuuttinsa aikana. Marcel Mooren liittyminen FoKoPoon ratkeaa lähipäivinä.

– Meillä oli yksi hyvä kiri, joka kuitenkin kuivui sohlaamiseen. Ensimmäisellä jaksolla hävisimme liian usein 1-1 tilanteita ja levypalloissa olimme koko ajan huonoja, tuskaili FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

 

Oulun NMKY johti sarjaa joulukuussa, mutta killuu nyt kolmantena.

Joukkueen kolmesta amerikkalaisesta yksi oli eilen sivussa, mutta joukkue ei nyt yhtä miestä kaivannut. Sentteri Zack Stahl murjoi 22 pistettä ja yllättäjäksi kuudella kolmosellaan noussut Oskari Virolainen heitti 21 pinnaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti