Lounais-Häme Forssa

FoKoPon miehistö saattaa muuttua joulutauolla

Kotimaan ja ulkomaan pelaajakaartiin sekä myös valmennukseen katsastetaan vaihtoehtoja.
Maanantaina 22 vuotta täyttänyt afganistanilainen Eshaq Safi saattaa saada suomalaisstatuksen, joka mahdollistaisi FoKoPolle uuden ulkomaalaispelaajan eli käytännössä kolmannen amerikkalaispelurin hankkimisen. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo lähti A-divisioonan joulutauolle tukalassa tilanteessa, kun syyskierroksen 11 pelistä tipahti vain kaksi voittoa.

Kevätkierroksella FoKoPo yrittää välttää runkosarjan jumbosijan, josta putoaa B-divisioonaan. FoKoPo kamppailee peräpäässä tasapisteissä olevan Pyrintö Akatemian ja vain yhden voiton – juuri FoKoPosta – ottaneen Porvoon Tarmon kanssa.

Toisaalta kahdeksan parhaan pudotuspelitkään eivät ole kaukana, vain kahden voiton päässä. Sinne päästäkseen FoKoPon pitäisi kuitenkin voittaa kevätkierroksella suurin osa 11 pelistään.

Tuon tavoitteen saavuttaakseen FoKoPo pyrkii joulutauolla vahvistamaan joukkuettaan.

– Meiltä on nuoria poikia lähtemässä armeijaan, joten senkin vuoksi uusille pelaajille on tarvetta. Kartoitamme löytyykö Suomesta meille sopivia vapaita pelaajia, kertoo FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Kotimaan kaartin lisäksi FoKoPo selvittää myös mahdollisuutta uuden ulkomaalaispelaajan hankkimiseksi. FoKoPolla on nyt kokoonpanossaan A-divisioonan maksimimäärä eli kolme ulkomaalaispelaajaa, mutta tilanne muuttuisi jos kolmisen vuotta sitten pakolaisena Suomeen tullut afganistalainen Eshaq Safi saisi niin sanotun home grown -statuksen, jolla hänet luokiteltaisiin suomalaispelaajaksi.

– Safin tilanne selvinnee lähiaikoina. Siltä varalta kartoitamme myös ulkomaalaispelaajan hankintamahdollisuutta, Grönroos kertoo.

Grönroosin oma jatkaminen FoKoPossa on sekin auki sairastumisen vuoksi.

– Oma tilanteeni pitäisi selvitä parin viikon kuluessa.

Teet Toome on syyskaudella toiminut Grönroosin poissaollessa FoKoPossa sekä harjoitus- että otteluvalmentajana. Grönroosin mahdollisen poisjäännin myötä Toome olisi vaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi, mutta Grönroosin mukaan FoKoPo on kartoittanut muitakin vaihtoehtoja. FL

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic