Lounais-Häme

FoKoPon paikka pysäytti Tarmon

Forssan Koripojat otti avausvoittonsa A-divisioonassa, kun se haki tiukan väännön jälkeen pinnat Porvoosta pistein 96–100 (46–45). Kuten lukemat osoittavat, FoKoPon hyökkäys toimi hyvin, puolustus sen sijaan ei, loppuminuuttien paikkapuolustusta lukuun ottamatta.

Pelin alku viivästyi vartilla. Kyseessä oli Tarmon kauden ensimmäinen kotipeli. Merkkitapahtumaan hankittu savukone täytti tehtävänsä turhankin hyvin, sillä se aiheutti salissa palohälytyksen ja katsomot jouduttiin tyhjentämään.

Vaikka ottelun liveseuranta netissäkin hyytyi, peli pääsi lopulta alkamaan. Ottelua mentiin pitkään tasaisissa merkeissä.

Tarmon persoonallinen puolustustapa ei aiheuttanut FoKoPolle vaikeuksia, sillä joukkue teki ahkeraan pisteitä, myös ihan korin alta. Puolustusta Koripojat ei ole ehtinyt vielä paljon treenata ja se näkyi. Tarmo pääsi turhan helposti tekopaikkoihin ja vei luvattoman paljon hyökkäyspään levypalloja.

Tauolla Tarmo johti pisteellä ja peli jatkui tasaisena neljännen jakson alkuun, jolloin kotijoukkue oli karata.

-Menimme siinä vaiheessa paikkapuolustukseen, jota emme ole oikeastaan juuri yhtään ehtineet harjoitella, ja se pysäytti Tarmon täysin. Saimme siihen reilun kymmenen pisteen runin ja peli oli taputeltu, kertoo FoKoPon päävalmentaja, Tarmoakin aikanaan luotsannut Jouni Grönroos.

Grönroosia miellytti joukkueen tehokas hyökkäyspeli, puolustuksen kanssa on sen sijaan vielä tekemistä.

-Täytyy olla tyytyväinen, voittaminen on aina mukavaa. Meidän täytyy seuraavaksi petrata puolusta, sen kuntoon saaminen ei ole isosta kiinni, Grönroos kertoo.

FoKoPon ykköstykki sunnuntaina oli Teemu Sulonen, joka nakutti tasan 30 pistettä. Juho-Matti Henttonen oli virhevaikeuksissa, mutta upotti lopussa FoKoPon karkumatkalle auttaneen kolmosen.

FoKoPon jenkkikolmikko oli myös virheiden kanssa ongelmissa, mutta täytti silti tonttinsa.

FoKoPolla on ensi viikonvaihteessa edessä tiukka tuplakierros. Joukkue kohtaa perjantaina Jyväskylässä kauden hyvin aloittaneen JBA:n, sunnuntaina Feeniksiin saapuu ToPo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti