Lounais-Häme

FoKoPon palapeli rakentuu

 

Forssan Koripoikien joukkue ensi kauden miesten 1A-divisioonaan rakentuu pala palalta. Viimeisin kiinnitys on Korisliigakokemusta Helsinki Seagullsista omaava 22-vuotias Teemu Sulonen.

Toissa kaudella Sulonen heitti Järvenpään Koripalloseuran riveissä 1A-divisioonassa 23 ottelussa keskimäärin 15,6 pistettä ottelua kohden. Viime kausi Seagullsissa toi kolmen jenkin Antto Nikkarisen puristuksessa Leppävaaran Pyrinnön kasvatille niukasti peliaikaa ja tehot jäivät alle kahteen pisteeseen ottelua kohden.

Forssassa 188-senttinen Sulonen teki hakemaan ennen kaikkea peliaikaa ja kehittymistä uralleen.

-Täällä on hyvät olosuhteet harjoitella ja kehittyä. Vaikka peliaika Seagullsissa jäi vähiin, treenit olivat sen verran kovia, että koen kehittyneeni viime kaudella etenkin fyysisesti, Sulonen sanoo.

FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos lupailee Suloselle isoa roolia joukkueessa. Sulosen vahvuus on heittotarkkuus, divarikausien aikana kolmoset osuivat renkaan sisään lähes 40 prosentin tarkkuudella.

-Teemu joutui viime kaudella vaikeaan paikkaan Korisliigassa, vaikka divarikausi lupaili muuta. Hän on ennen kaikkea heittäjä, mutta pystyy pelaamaan myös pelintekijän paikkaa, Grönroos kuvailee.

FoKoPolla on nyt yhdeksän sopimusta. Grönroos tutustui kahta jenkkiä lukuun ottamatta pelaajiin tarkemmin viime viikon harjoituksissa ja piti näkemästään.

-Tuli positiivinen fiilis. Nuoria poikia, mutta heistä näkee, että takana on hyvä pohjatyö ja kovia junnupelejä. Pyrin kehittämään organisaatiota ja pelaajia niin, että heillä on hyvä tulevaisuus edessään.

FoKoPo hakee vielä muutamaa kotimaista pelaajaa ja yhtä jenkkiä, jonka rooli ratkeaa suomalaissignausten pohjalta.

Kausi käynnistyy 2. lokakuuta Sulosen entistä seuraa JKS:aa vastaan. Sitä ennen ohjelmassa on muutama harjoituspeli joko liiga- tai divarijoukkueita vastaan. Perinteisiin kuuluu, että Oktoberfest-perjantaina 23. syyskuuta FoKoPo pelaa kotihallissaan treenipelin.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti