Lounais-Häme

FoKoPon peli ei ole vielä pelattu

Forssan Koripojat jatkaa taistelua putoamiskarsinnan välttämiseksi. FoKoPo haki torstai-iltana tärkeät pisteet Helsingistä, kun se kukisti jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella nuorten lupausten lukiolaisjoukkue HBA Märskyn pistein 78-93 (35–47).

Voitto nosti FoKoPon A-divisioonan hännillä tasapisteisiin Järvenpään Koripalloseuran ja Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueen kanssa. Suora säilyminen on nyt FoKoPon omissa käsissä. Mikäli FoKoPo voittaa viimeisellä kierroksella Lahti Basketballin, pysyy joukkue JKS:n edellä ja välttää karsinnan, koska sillä on keskinäisistä peleistä enemmän voittoja.

Mikäli FoKoPo häviää Lahdelle, JKS ei saisi voittaa päätöskierroksella HBA:ta. Muuten JKS nousee FoKoPon edelle ja sysää forssalaiset arvaamattomaan karsintaan.

-Olimme ennen peliä sarjan viimeisiä, joten voi sanoa, että nyt oli pakkovoiton paikka. Homma ei ole vielä selvä, mutta voitto helpotti paljon asioita, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos pelin jälkeen.

Kotijoukkue HBA aloitti pelin Mäkelänrinteellä vahvasti, Märsky vei ensimmäiset minuutit 6–0. Vähitellen FoKoPo sai kuitenkin juonesta kiinni ja avausneljännes päättyi tasaisissa 23–20-lukemissa.

FoKoPo aloitti toisen jakson terävästi, kun Juho-Matti Henttonen ja Cihat Altunel veivät onnistuneilla hypäreillään Koripojat 23–26-johtoon. Peli aaltoili hetken tasaisena, kunnes paremmin osunut FoKoPo alkoi tehdä eroa ennen taukoa. Puoliajalle mentiin forssalaisten 35–47-johdossa.

Tauon jälkeen HBA rynni vahvasti liukkaan Edon Maxhunin johdolla. Joukkue nipisti FoKoPon johdon neljään pisteeseen 49–53- ja 51–55-tilanteissa. Jakson loppu oli taas FoKoPon, jonka johdolla lähdettiin viimeiselle kymmenminuutiselle tilanteessa 55–66.

FoKoPo ei herpaantunut päätösjaksolla. Tärkeässä paikassa hyvin puolustanut ja terävästi viimeistellyt joukkue korjasi lopulta voiton selvin numeroin 78–93.

-Pelasimme fiksusti joukkueena ja onnistuimme nyt molemmissa päissä kenttää. Saimme pidettyä Edon Maxhunin 19 pisteessä, kun hän viimeksi teki meitä vastaan 30 pinnaa, Grönroos totesi.

Peliin palannut Roderick Flemings upotti FoKoPolle 28 pistettä, kahmi 11 levyriä ja antoi 5 koriin johtanutta syöttöä. Juho-Matti Henttonen heitti 22 pistettä ja Teemu Sulonen 19.

-Saimme nyt Flemingsin mukaan ja se näkyi pelissä. Ei näitä kavereita turhaan sanota vahvistuksiksi, heidät on valittu niin, että he sopivat joukkueeseen, Grönroos tuumi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic