Lounais-Häme

FoKoPon viisikko vahvoilla kisoihin

 

KORIPALLO

Forssa

Kotoisessa A-divisioonassa toiseksi sijoittunut FoKoPo vilisi lupauksia, joilla on kokemusta nuorten maajoukkuepeleistä. Päättyneen kauden joukkueessa oli peräti viisi pelaajaa, jotka voidaan nähdä 20-vuotiaiden EM-kisoissa Suomen joukkueessa.

20-vuotiaiden A-divisioonan EM-kisat käydään heinäkuussa Helsingissä. FoKoPosta paikasta joukkueessa taistelevat Aapeli Alanen, Elias Eerikinharju, Juho-Matti Henttonen, Riku Laine ja Henri Niemistö.

– Toivottavasti näemme viisikosta mahdollisimman monta poikaa kesän kisoissa. Valintaan vaikuttaa monta seikkaa. Kisoissa ei nähdä välttämättä 12 parasta pelaajaa, vaan 12 sopivinta. Ne, jotka auttavat joukkuetta parhaaseen tulokseen, kertoo pelaajia kuluneella kaudella FoKoPossa valmentanut Joonas Iisalo.

KAKSIMETRINEN AAPELI Alanen pelasi FoKoPossa hyvän kauden. Laituri pelasi A-divisioonassa 32 ottelua, joissa hän teki keskimäärin 11,6 pistettä ja otti 5,2 levypalloa.

– Aapelilla on huikea potentiaali. Hänellä on mahdollisuudet ihan huipputasolle asti, jos hän saa kehitettyä fysiikkaansa. Hän tarvitsee lisää voimaa ja nopeutta.

Takamies Elias Eerikinharju tuli Koripoikiin kesken kauden. Hän pelasi joukkueessa 12 ottelua, joissa teki 7,1 pisteen ja 4,3 levypallon keskiarvon.

– Elias on hyvä puolustamaan ja heittämään kolmosia. Hänelle voi löytyä sopivaa roolia EM-joukkueesta, Iisalo arvioi.

Parimetrinen Juho-Matti Henttonen paransi esityksiään kauden mittaan. 31 ottelua FoKoPossa pelannut pitkä laituri heitti keskimäärin 8,4 pistettä ja vei 4,8 levyriä ottelua kohden.

– Juho on fysiikaltaan iso pelaaja, jolla potentiaalia eteenpäin. Hänen täytyy pystyä kehittämään fysiikkaansa ja nostamaan kuntoaan. Nelospaikan pelaajana hänen on syytä kehittää myös kolmen pisteen heittoaan.

Vuonna 1997 syntynyt Riku Laine tuli Eerikinharjun tapaan FoKoPoon kesken kauden. Kymmenessä pelissä syntyi tehot 5,2/3,4.

– Riku on ihan huikea kilpailija. Valmentajalla ei voi olla joukkueessa liikaa pelaajia, jotka kisaavat jokaisesta pallosta ja haluavat voittaa, Iisalo sanoo.

Iisalo kehuu Laineen peliälyä poikkeukselliseksi. Nuori pelaaja näkee kentällä asioita, joita useimmat kokeneet pelurit eivät pysty näkemään. Eniten parantamista lupauksella on fysiikassa, kehittämisen varaa on niin nopeudessa, kunnossa kuin voimassakin.

HENRI NIEMISTÖ aloitti FoKoPossa vahvasti, mutta jalkavaiva jarrutti tahtia. Hän teki silti 19 pelissä kovan 12,7 pisteen ja 3,3 levypallon ottelukeskiarvon.

– Henkka oli valmiimpi kuin joukkueen muut nuoret pelaajat. Harmi, että polvivamma pysäytti hyvin alkaneen kauden.

Takamies-laituri Niemistöllä on saumoja pitkälle. Hän on taitava, iso ja hyvä pallon kanssa.

Kehittämistäkin löytyy.

– Ensinnäkin hänen pitää pysyä kentän puolella, eli vaivat on hoidettava kuntoon. Toiseksi heittoa on parannettava.

SUOMI ALOITTAA EM-kisat 16. heinäkuuta ottelulla Israelia vastaan. Iisalo uskoo Suomen pystyvän taistelemaan voitoista kovatasoisessa turnauksessa. 1996–97 syntynyt ikäluokka on Suomessa lahjakas.

Suomalaisilla korisfaneilla on nyt erinomainen tilaisuus nähdä livenä hyviä pelejä ja tulevaisuuden tähtiä.

– Junnukoris on mukavaa katsottavaa. Vauhtia riittää ja jokainen pelaaja jättää varmasti kaikkensa kentälle.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti