Lounais-Häme Forssa

FoKoPon voittotili aukesi täpärästi kotiottelun jatkoajalla

FoKoPo käytti kokoetua, JBA heittokäsiä.
Isaac Williams nousi FoKoPon voitonratkaisijaksi jatkoajalla.

FoKoPo avasi A-divisioonakauden neljännessä pelissään voittotilinsä, kun Jyväskylän Basketball Academy kaatui Feeniksissä vasta jatkoajan tuloksena täpärästi 78-76 (71-71, 30-29).

FoKoPo piti johtoa ensimmäisen neljänneksen, muta JBA pääsi peliin mukaan saatuaan kaukoheittopelinsä sujumaan.

Kolmas jakso oli FoKoPolta paras. Se pääsi käyttämään pituusylivoimaansa korin alla ja pystyi puolustuksessakin häiritsemään vieraiden heittomyllyä.

Kotijohto kasvoi kymmenen pisteen tuntumaan ja viimeisen neljänneksen puolivälissä jo voittoa enteilevästi 14 pisteeseen. JBA pisti kuitenkin pelin jännäksi 11-0 kirillä, joka kavensi eron kolmeen pisteeseen. 19 sekuntia ennen jakson loppua eroa oli enää piste. Kun FoKoPo tuhri heti perään sisäänsyöttönsä ja joutui rikkomaan, sai JBA vapaaheitot, joista vain toinen onnistui ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Sitä FoKoPo johti niukasti koko ajan Isaac Williamsin koreilla.

FoKoPo olisi voinut hyödyntää selvää pituusylivoimaansa enemmänkin, jos syötöt olisivat osuneet omille. Pallonmenetyksiä tuli liian paljon eli 22.

Puolustuksessa isännät onnistuivat venyttämään kättä JBA:n kolmosten eteen kiitettävästi.

Williams nousi taas FoKoPon tehomieheksi 33 pisteellä. Gilbert Talbot ja Johan Kotavuo tekivät 13 pistettä mieheen. Talbot johti lisäksi 17 levypallollaan FoKoPon selvään levyrivoittoon 60-41.

– Pystyimme käyttämään kokoamme ja saimme kättä JBA:n heittoihin. Paikkapuolustus onnistui, mutta hyökkäyspäässä oli ajoittain vaikeampaa. Avausvoitto on kuitenkin tärkeä, korosti FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Nuorella kotimaisella kaartilla kamppaillut JBA pysyi suosiolla kaukana FoKoPon korilta ja kylvi kolmen pisteen kaaren takaa peräti 55 heittoa, joista 15 osui. Valtteri Leppänen heitti 25 ja Chrysostom Chukwuma 15 pinnaa.

JBA ja FoKoPo kohtaavat seuraavan kerran jo tiistaina Suomen cupin pelissä Jyväskylässä. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat