Lounais-Häme

FoPS etenee aikataulussa

FoPS pelaa loppukauden B-tyttöjen SM-sarjassa. Tavoiteltu paikka varmistui jo hyvissä ajoin ennen SM-karsinnan loppua.

Lauantain sarjapaikan kannalta jo merkityksettömässä ottelussa FoPS pyöritti kotijäällään naantalilaisesta VG-62:sta 7–4-voiton.

SM-karsinnan länsilohkon voittaa puolustava mestari Laitilan Jyske, joka on edennyt sarjassa voista voittoon. FoPS sijoittuu lohkossa toiseksi tai kolmanneksi. Lohkon muut SM-sarjaan menevät joukkueet ovat Lukko ja Ilves.

Itälohkosta paikan SM-sarjassa ovat varmistaneet Helsinki, Haukat ja Tikka. Neljännestä paikasta kamppailevat Hyvinkää ja Lahti.

Lauantain VG-peli ei ollut aivan parasta FoPS:ia, mutta hyvän joukkueen merkki on, että se pystyy kääntämään pelit voitokseen vaikka vähän heikompanakin päivänä.

Forssassa mentiin kolme erää tasatahtia. VG-62 ei käynyt missään vaiheessa johdossa, mutta pystyi päätöserään asti kuittaamaan tilanteen tasoihin kotijoukkueen päästyä pelissä ensin maalin johtoon.

Neljännen FoPS vei maalein 4–1 ja karkasi voittoon. Suvi Uschanow ja Elli Tossavainen tekivät ottelussa kolme maalia naiseen, kerran rinkulan pisti verkkoon Tara Repo. Linda Mikkola, Annakaisa Tuusa, Jenni Linnamäki ja Annina Arvo antoivat kaikki kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

-Tavoitteen mukaisesti etenemme. Pelaaminen on ollut kauden iso teema. Olemme keskittyneet karsinnassa perusasioihin ja olemme siinä onnistuneetkin. Peli on ollut tasapainoisempaa kuin aiemmin, joukkueen valmentaja Anu Pitkänen kertoi.

FoPS:lla on karsintasarjaa vielä yksi ottelu jäljellä. Joukkue kohtaa tänään merkityksettömässä kamppailussa VaPS:n vieraissa. Voitoitta karsinnassa olevan sastamalalaisen VaPS:in pelit jatkuvat Ykkössarjassa.

FoPS:n naisten joukkue pelaa tänä talvena Ykkössarjaa. Joukkue on pelannut tasokkaassa sarjassa kuusi ottelua, joista se on voittanut kolme.

-Me olemme oikealla tiellä. Olemme saaneet puolustuspelin ryhtiä kauden mittaan, naisten vastuuvalmentaja Jouni Nurkkala kertoi.

Lauantaina joukkue kaatoi Tampereen Ringetten Hervannassa maalein 7–11. Matkassa oli useampi pelaaja, jotka aiemmin päivällä olivat nujertamassa VG-62:ta. FoPS johti peliä jo 2–11, mutta TaRi pääsi lopussa kaventamaan viidellä maalilla.

-Meille tuli herpaantuminen lopussa, annoimme avaimet vastustajalle. Onneksi alussa olimme hyviä ja ratkaisimme pelin, jokainen pelaaja pisti itsensä siinä vaiheessa hienosti likoon. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti