Lounais-Häme Forssa

FoPS pyrkii naisten Ykkössarjan pudotuspeleihin

Syyskierroksen päättänyt viikko lihotti pistepussia.
FoPS otti Ykkössarjan syyskierroksen päätteeksi Tampereen Ilveksestä 6-4 voiton. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoPS päätti ringeten naisten Ykkössarjassa syyskauden tehokkaasti.

FoPSille kasaantui syyskierroksen päätteeksi kolme kotipeliä viikon sisään. Joukkue keräsi noista peleistä pinnaa vaille täyden potin kahdella voitolla ja tasapelillä.

Kuluneelta viikolta tulleet viisi sarjapistettä ovat enemmän kuin mitä FoPS oli kerännyt yhteensä kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistään.

Viimeisin voitto tuli Tampereen Ilveksestä maalein 6-4. FoPS käänsi tasaisen pelin edukseen viimeisen yhdeksän minuutin aikana tehtyään pelin kaksi viimeistä maalia.

FoPSin tehopelurina kunnostautui peräti neljä maalia viimeistellyt Elli Tossavainen. Myös Anni Lähteenmäki keräsi neljä tehopistettä maalilla ja kolmella syötöllä.

FoPSin kokoonpanoa vahvisti kolme Nurmijärven Seiskojen nuorten maajoukkuepeluria. Nurmijärvellä ei ole naisjoukkuetta, mutta kuudella seuran B-tytöllä on rajattu edustusoikeus FoPSiin, jossa tytöt pääsevät ottamaan tuntumaa naisten peleihin. Kuudesta pelaajasta korkeintaan kolme saa olla FoPSin kokoonpanossa samassa pelissä.

Nurmijärven lainapelaajien lisäksi FoPS on peluuttanut naisten Ykkössarjassa myös omia B-tyttöjään. Siihen on ollut tarvetta paitsi tyttöjen kokemuksen hankkimisen, myös kokoonpanon täydentämisen vuoksi, kun naisjoukkueen rosteri on jäänyt vajavaiseksi.

– Kauden alku oli tahmea, kun meille tuli loukkaantumisia ja muita poissaoloja. Nyt joukkueen itseluottamus näyttää kohentuvan voittojen myötä, arvioi FoPSin valmentaja Anu Pitkänen.

Voittojen myötä FoPS nousi Ykkössarjan taulukossa kuuden parhaan pudotuspeliviivan päälle neljänneksi. FoPSilla on tosin pari peliä enemmän pelattuna kuin takana olevilla.

Kuusi parasta joukkuetta pääsevät runkosarjan päätteeksi pudotuspeleihin ja kaksi parasta suoraan välieriin. Sarjan voittaja nousee SM-sarjaan viimeistä kertaa suoraan, sillä tämän kauden jälkeen sarjasysteemi muuttuu.

Kolmatta kautta naisten Ykkössarjassa pelaava FoPS selviytyi pudotuspeleihin ensimmäisellä kaudellaan, mutta jäi viime kaudella viivan alle.

– Nyt haluamme yltää pudotuspeleihin ja niiden kautta myös mitalipeleihin, Pitkänen ilmoittaa.

Pitkänen pitää forssalaisen ringeten tilannetta hyvänä.

– Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun meillä on isoja ryhmiä junioreissa. Koko pelaajapolku on olemassa ja kaikilla on mahdollisuus pelata tai vain harrastaa lajia, Pitkänen toteaa. FL

Naisten Ykkössarja:

Jyske 9 9 0 0 116-26 18

Helsinki 9 8 0 1 100-33 16

Haukat 9 7 0 2 77-56 14

VG-62 9 5 1 3 66-53 11

FoPS 10 4 1 5 47-62 9

Ilves 8 3 1 4 50-52 7

Lukko 8 2 0 6 37-78 4

EKS 8 2 0 6 33-64 4

NoU 9 1 1 7 33-63 3

LuKi-82 9 1 0 8 16-88 2

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic