Lounais-Häme

FoPS:n A joutuu karsimaan

 

FoPS:n A-nuoret luuli sunnuntaina päättyneen Mestiksen runkosarjan jälkeen, ettei joukkueen tarvitse enää pukea pelipaitaa päälle tällä kaudella.

Toisin kävi, sillä sarjapäällikön sunnuntai-iltana lähettämä tekstiviesti FoPS:n joukkueenjohtajalle oli tyly: Karsija onkin FoPS eikä sarjassa taakse jäänyt Diskos, joka lunastaa paikan Mestiksestä ensi kaudelle mandaattipaikan turvin. Diskos kun kuuluu D Team Jyväskylä oy:n seurayhteisöön, jonka ylimmän tason edustusjoukkue on JYP-Akatemia. Sääntöjen mukaan kaikki joukkueet, joiden edustusjoukkue pelaa Mestistä, säilyvät pelien tuloksista riippumatta A-nuorten Mestiksessä.

Palloseurassa asia herätti ihmetystä ja tunteiden lämpiämistä. Toiminnanjohtaja Marko Vehmas kertoo käyneensä asiasta hyvässä hengessä keskustelua Suomen Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antilan kanssa.

Vehmas sanoo FoPS:n tyytyvän liiton linjaukseen. Vehmas kritisoi sitä, ettei liitto ole tiedottanut seuroja Diskoksen tilanteesta kauden alla, vaan se tuli yllätyksenä ainakin forssalaisille.

-Liiton kannattaa jatkossa kertoa selvemmin siitä, millä joukkueilla on näitä mandaattipaikkoja. Ehkä sen jostakin olisi saanut selville, mutta hankalia juttuja nämä ovat, Vehmas toteaa.

Antila sanoo, ettei mandaattipaikoista ole tiedotettu sen enempää kuin esimerkiksi HIFK:n ja sen A-junioreiden tilanteesta.

-Mitään ei selvitetä tai lueta, ja sitten kun asia selviää, se on muiden vika. D Team Jyväskylä oy on toiminut vuodesta 2008 asti ja tieto on julkista, esimerkiksi Wikipediasta selvitettävissä. Liitto ei ole erikseen lähtenyt asiaa forssalaisille tiedottomaan, Antila sanoo.

Antilan mukaan miesten Suomi-sarjassa VG62 teki vastalauseen, kun JYP-Akatemia peluutti pelaajiaan Diskoksessa siirtorajan umpeuduttua. Vastalause hylättiin, koska pelaajien liikkuminen saman seuran sisällä on tietyin rajoituksin sallittua.

FoPS A:lla on siis edessä karsintapelit sarjapaikasta. FoPS:n ohella karsintoihin osallistuvat Mestiksen Titaanit sekä Suomi-sarjan lohkovoittajat Nikkarit-Hyri ja Nokian Pyry.

Karsinnat pelataan ensi viikonloppuna Forssassa. FoPS kohtaa lauantaina Nikkarit-Hyrin ja sunnuntaina Pyryn sekä Titaanit. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta pelaa ensi kaudella Mestistä, kaksi muuta Suomi-sarjaa.

Vehmaksen mukaan kabinettihäslinki on otettu joukkueen sisällä positiivisesti.

-Valmentaja Asko Rantasen kanssa juteltiin ja oli puhe, että painetaan häkkejä siihen malliin että kaikille käy selväksi, että FoPS A ansaitsee paikkansa Mestiksessä pelaamalla. Helppoja pelejä ne eivät tule olemaan. Suomi-sarjan kärkijoukkueiden tasosta ei ole tarkkaa tietoa ja Titaaneille hävittiin runkosarjassa, Vehmas sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti