Lounais-Häme

FoPS:n tyttöjen rima korkealla

Kovat ovat tavoitteet, mutta kova on joukkuekin. FoPS:n C-nuoret asettivat elokuussa tavoitteen, että heidän pitää selvitä C-Sarjan alkulohkossa kahden joukkoon.

Tavoite saavutettiin, ja FoPS jatkaa pelejä Ykkösessä, missä pelaa ikäluokan kuusi parasta joukkuetta. Tämä ei FoPS.lle riitä, sillä joukkue nosti rimaa vielä korkeammalle.

-Asetimme joukkueen kanssa uuden tavoitteen. Haluamme yltää Ykkösessä top kolmoseen, kertoo C-tyttöjen vastuuvalmentaja Mika Ahonen.

C-Sarja oli jaettu kolmeen alkulohkoon. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat kevätkauden pelejään Ykkösessä, keskikasti Kakkosessa ja peräpää Kolmosessa.

FoPS pelasi Lounais-Suomen lohkossa, jossa se saalisti 16 pisteellä kakkossijan. Lohkon voitti ilman tappioita RNK Raisiosta.

-Alkusarja meni ihan hyvin, vaikka meille tuli pari yllättävää tappiota. Tasoerot ovat pieniä, eikä yhtään ottelua voi ottaa kevyesti, Ahonen kertoo.

Ykkösessä pelaa FoPS:n lisäksi Haukat, Ilves, Lahti, RNK ja Seiskat. Joukkueet pelaavat kolminkertaisen sarjan.

-Meillä on realistiset mahdollisuudet kolmen joukkoon, kaikki joukkueet ovat voitettavissa. Raisiotakin vastaan johdimme, vaikka hävisimme pelin lopulta.

FoPS joutui harjoitushallin käyttökiellon takia antamaan alkukauden tasoitusta pahimmille vastustajilleen, kun muut pääsivät useammin jäälle. FoPS:n pitäisi päästä kohta muiden kanssa samalla viivalle, kunhan korjaustyöt saadaan valmiiksi ja halli käyttöön.

Palloseuran joukkue on pysynyt pitkään kasassa, ja henki on korkealla. Joukkue on liukas, urheilullinen ja taitava.

-Luistelu ja tasaisuus ovat valttimme. Me emme ole yhden tai kahden pelaajan varassa, vaan meillä on tasainen ryhmä. Alkusarjassa meillä oli 4–7 maalintekijää per peli, Ahonen kertoo.

Maalinteossa FoPS:ltä löytyy siis tehoa ja leveyttä, mutta puolustusta pitää parantaa, mikäli joukkue haluaa sarjassa kärkisijoille.

-Suunnanmuutospeli ja viisikkopuolustus, siinä ovat suurimmat kehityskohteet loppukaudelle, Ahonen näkee.

Sentteri Eevi Sipponen kipparoi C-nuorten joukkuetta. Hän on alkukauteen tyytyväinen.

-Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Peli on kehittynyt, olemme pystyneet parantamaan pelilisiä juttuja ja pelaamme hyvin yhteen, Sipponen näkee.

Sipponen odottaa Ykkösestä kovia ja kehittäviä pelejä.

-Meillä on sarjassa kaikki mahdollisuudet, mikäli pelaamme hyvää joukkuepeliä.

Tehokas hyökkäys on Sipposenkin mukaan FoPS:n paras ase.

-Osaamme tehdä maaleja, emmekä anna periksi, oli tilanne mikä tahansa. Puolustuspelaamista pitää saada vielä tiivistettyä, Sipponen sanoo.

C-nuorten Suomen mestaruus ratkaistaan keväällä pidettävässä turnauksessa. Ykkössarjan laadukkaat ottelut toimivat hyvänä valmistautumisena turnaukseen.

Ja onhan kuuden parhaan Ykkönenkin itsessään arvostettu sarja.

-Minä arvostan tämän sarjan korkealle. Onhan se isompi juttu pelata koko kausi maan kovimpia joukkueita vastaan kuin vain yhdessä turnauksessa, Sipponen sanoo. FL

 

Ykköstä ja keväällä SM-turnaus
C-nuorten kokoonpano kaudella 2016–17:Maalivahdit Karolina Arvo, Sini Launiainen.Kenttäpelaajat Laura Simola, Emma Ahonen, Neea Karhu, Eevastiina Tuusa, Saana Arkkila, Jonna Virkki, Jemina Heinonen, Jenni Jalas (A), Katja Laakso (A), Luna Reunanen, Lili Reunanen, Eevi Sipponen (C), Tytti Nyrönen.Vastuuvalmentaja Mika Ahonen, valmentaja Tommi Reunanen, maalivahtivalmentaja Ville Nyrönen, fysiikkavalmentaja Mira Reunanen.Joukkueenjohtaja Marko Virkki, huoltaja Markku Launiainen, rahastonhoitaja Tuija Laakso.Joukkue eteni alkusarjasta Ykköseen, jossa ikäluokan kuusi parasta joukkuetta pelaavat kolminkertaisen sarjan. FoPS haluaa sarjassa kolmen parhaan joukkoon.Kauden lopuksi kaikille avoin SM-turnaus.Joukkueen kolme pelaajaa – Karolina Arvo, Jennin Jalas ja Eevi Sipponen – valittu U17-ikäluokan aluejoukkueeseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti