Lounais-Häme Forssa

Forssa-asunnot etsii uutta toimitusjohtajaa – Seppo Hakamäki siirtyy vastaavaan pestiin Janakkalaan

Toimitusjohtaja Seppo Hakamäki jättää tehtävänsä, ja kaupungin vuokra-asuntoyhtiö etsii uutta johtajaa.
Seppo Hakamäki jättää toimitusjohtajan työnsä Forssa-asunnot oy:ssä. Taustalla näkyvä kerrostalo Saksankuja 9 purettiin viime vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Seppo Hakamäki jättää toimitusjohtajan työnsä Forssa-asunnot oy:ssä. Taustalla näkyvä kerrostalo Saksankuja 9 purettiin viime vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin vuokrataloyhtiö Forssa-asunnot oy tiedotti perjantaina etsivänsä uutta toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Seppo Hakamäki jättää paikkansa ja siirtyy Janakkalan Asunnot oy:n toimitusjohtajaksi lähemmäksi hänen asuinpaikkaansa Hämeenlinnaa.

– Lähdön taustalla ei ole mitään draamaa. Janakkalan paikka vain sattui osumaan kohdalle. Lähtöpäätös ei ollut helppo, vaan jouduin joulun pyhinä ankarasti miettimään, mitä teen, Hakamäki kuvailee.

Hakamäki aloitti Forssa-asuntojen toimitusjohtajan tehtävässä elokuussa 2018. Hakamäki kertoo, että Forssa-asunnoissa on saatu viime aikoina hyviä asioita liikkeelle.

– Muutokset ovat vasta alkutekijöissä, joten harmittaa vähän jäädä tässä vaiheessa pois. Uskon, että uuden toimitusjohtajan on kuitenkin helpompi aloittaa pestissä kuin minun oli.

Toimintaa nykyaikaistettu

Hakamäen toimitusjohtajan pestin aikana Forssa-asunnot on tehnyt konkreettisia muutoksia Forssan katukuvaan, kun yhtiön kaksi kerrostaloa Saksankujalla purettiin vuonna 2019. Saksankuja 5:n A-rapussa Forssa-asunnot remontoi viime vuonna useita asuntoja, joista yhteistyössä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa tehtiin kymmenen asunnon tukiasumisyksikkö Satama.

Viime vuoden lopulla valmistui Forssa-asuntojen pitkän ajan strategiatyö, joka luo yhtiön suuntaviivoja seuraaviksi vuosiksi. Strategia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn alkuvuoden aikana.

Yhtiöllä on yhä velkaa noin 10 miljoonaa euroa, jonka korkoa yhtiön ei ole tarvinnut maksaa vuosina 2019–2020. Koroista säästetyllä rahalla on remontoitu noin 50 huoneistoa.

– Toimintaa on tuotu nyt 2000-luvulle palveluja sähköistämällä ja nykyaikaistamalla ilmettä ja markkinointia. Työtä riittää kuitenkin edelleen, Hakamäki sanoo.

Vaihdos huhtikuun taitteessa

Hakuaikaa Forssa-asuntojen toimitusjohtajan virkaan on 9.2. saakka. Hakamäki siirtyy Janakkalan Asuntoihin huhtikuun alussa, ja toiveena olisi, että uusi toimitusjohtaja voisi aloittaa Forssa-asunnoissa samaan aikaan.

Forssa-asuntojen toimitusjohtajan tehtäviin kuuluu muun johtaa yrityksen hallinto sekä vastata talousasioista ja sopimuksista. Lisäksi toimitusjohtajalle kuuluu isännöinnin johtotehtävät.

Forssa-asuntojen asuntokanta on 630 asuntoa, ja yrityksen liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa. Forssa-asunnot työllistää toimitusjohtajan lisäksi kolme henkilöä. FL

 

Lue Seppo Hakamäen ajatuksia pestinsä alussa: Forssa-Asuntojen uusi toimitusjohtaja haluaa remontoida huonokuntoiset asunnot vuokramarkkinoille

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat