Lounais-Häme

Forssa-asunnot myy kerrostaloa

Forssan kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Forssa-asunnot on myymässä Lallintie 4:ssä sijaitsevaa vuokrakerrostaloa. Kaupunginvaltuusto on aikanaan kirjannut rakennuksen purettavaksi. Kaupunginhallitus ehdottaa, että kirjaus muutettaisiin valtuustossa niin, että purkusuunnitelma muutetaan myyntiluvaksi. 
Forssa-asuntojen toimitusjohtaja Veikko Heimo ei tässä vaiheessa neuvottelujen ollessa vielä kesken halua lähteä julkaisemaan mahdollisen ostajan nimeä.
Heimo kertoo Forssa-asuntojen syksyisessä konserniohjausneuvottelussa esillä olleen mm. Lallintie 4:n mahdollinen myynti tai purkaminen. Lisäksi keskustelut koskevat myös Saksankuja 9:n vuokrakerrostaloa, joka on nyt vuokrattu SPR:lle vastaanottoasunnoiksi.
Vanhojen, 1970-luvulla rakennettujen talojen pukukustannukset kohosivat vuoden vaihteessa arviolta noin viidenneksellä tiukentuneen asbestilainsäädännön myötä. Heimon mukaan Lallintien kerrostalo, joka on rakennettu vuonna 1977 purkukustannuksiksi on arvioitu noin 350 000-400 000 euroa. Kiinteistö on rakennettu puolimatkalaisella rakennustekniikalla eikä taloa ole käytön aikana peruskunnostettu käytännössä kertaakaan.
Talossa on 48 asuntoa, joista vain vajaat puolet on vuokrattuna. Heimon mukaan talosta saatavat vuokratulot eivät kata tällä hetkellä edes talon kiinteistökuluja lämmityksineen ja sähköineen.
– Forssa-asunnoilla on yhteensä 640 vuokra-asuntoa, joista tyhjillään on tällä hetkellä noin 110 kappaletta, Heimo sanoo.
Vajaan viidenkymmenen asunnon poistuminen vuokrataloyhtiön kiinteistömassasta parantaisi yhtiön tasetta pitkällä tähtäimellä.
Forssa-asunnoille Lallintie 4:n peruskunnostaminen ei olisi kannattava hanke. Korjausvelka on paisunut melkoiseksi.
 Peruskunnostuksen karkea kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa. Arviossa peruskunnostuksen hinnaksi on laskettu tuhat euroa neliöltä.
Forssa-asunnot keräsi viime vuonna vuokria yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.
Forssa-asunnot sijoittaa vuokra-asuntojensa kunnostamiseen vuositalolla noin 450 000 euroa.
Heimon mukaan lähes 50 asunnon vuokratalo ei ole Forssa-asuntojen näkökulmasta parhaiten hallittava kokonaisuus vaan siihen soveltuvat parhaiten 20-30 asunnon kokonaisuudet.
Mahdollisen kaupan myötä vuokralaiset voivat jatkaa vuokrasuhdettaan uuden omistajan kanssa. Forssa-asunnoilla on myös mahdollisuus tarjota asuntoja muista omistamistaan vuokrataloista.
Lallintie 4:n kerrostalo on vapautettu Asumisen ja rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran rajoitteista, joten kiinteistö on mahdollista myydä.
Viime vuoden kaupungin tilinpäätöksen mukaan Forssa-asuntojen vuokrasaamiset ja luottotappiot olivat vajaat 47 000 euroa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic