Lounais-Häme Forssa

Forssa-Asuntojen uusi toimitusjohtaja haluaa remontoida huonokuntoiset asunnot vuokramarkkinoille

Forssa-Asunnot oy:n uusi toimitusjohtaja Seppo Hakamäki pyrkii eheyttämään yhtiön talouden kunnostuttamalla vuokrauskelvottomassa kunnossa olevat asunnot.
Forssa-Asunnot oy:n toimitusjohtaja Seppo Hakamäki on sitä mieltä, että kaupungin kannattaa purkamisen sijaan kunnostaa Saksankuja 5:n asuinrakennus, mikäli kosteusvaurioista kärsinyt kiinteistö läpäisee sille tehtävän kuntotarkastuksen.

Forssan kaupungin omistama vuokrataloyhtiö Forssa-Asunnot oy sai elokuun alussa uuden toimitusjohtajan. Pirkanmaalla toimivan isännöintitoimisto Pirkanmaan Pro Isännöinti oy:n osaomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Seppo Hakamäki täytti eläkkeelle siirtyneiden toimitusjohtaja Veikko Heimon ja isännöitsijä Seppo Kolusen saappaat.

Hakamäki ehti kolmen yhtiön työntekijän ja hallituksen avustuksella jo ensimmäisen kahden kuukauden aikana nykyaikaistamaan vuokrausprosessin ja uudistamaan yhtiön nettisivut. Samalla työntekijöiden toimenkuvia uudistettiin.

– Vuokra-asuntoa on nyt mahdollista hakea myös sähköisesti ja luovuimme samalla jumalattomasta määrästä liitteitä vuokranhaun yhteydessä. Ne blokkasivat nuoria hakijoita pois. Pöydällä oli aloittaessani aika kasa hakemuksia. Parin kuukauden aikana on vuokrattu 15–20 kohdetta, Hakamäki kertoo.

– Muutos on helpottanut paitsi asiakkaiden tilannetta, myös meidän työtämme ja henkilökunta on suhtautunut siihen positiivisesti, hän jatkaa.

Forssa-Asunnoilla on vuokrattavia huoneistoja yhteensä 606. Näistä noin 160 asuntoa on tällä hetkellä tyhjillään. Tämä aiheuttaa yhtiölle vuosittain noin 800 000 euron vuokramenetykset. Noin 100 asuntoa on vuokralaisten tai vesivahinkojen jäljiltä vuokrauskelvottomassa kunnossa.

– Ensi vuoden alusta alkaen asuntoja aletaan laittaa kuntoon. Joissakin asunnoissa on pienemmän, joissakin isomman remontin tarve. Rahoitus pyritään järjestämään niin, että uutta lainaa ei tarvitse ottaa, toimitusjohtaja kertoo, muttei voi tässä vaiheessa tarkentaa suunnitelmia.

Hakamäki myöntää avoimesti, ettei Forssa-Asuntojen taloudellinen tilanne ole hääppöinen. Velkaa on noin 10 miljoonaa euroa ja lainanlyhennykset vuosittain korkoineen miljoona euroa.

Hakamäki joukkoineen onkin ottanut tavoitteeksi, että seuraavan kahden vuoden aikana 160 tyhjillään olevasta asunnosta 100 olisi vuokrattuna. Tämä toisi yhtiölle lisätuloja vuositasolla 500 000–600 000 euroa.

– Meille tärkeintä on, että vuokralaiset asuisivat siististi ja maksaisivat vuokransa.

Kun tulovirrat on saatu kutakuinkin kohdilleen, seuraava kohde on kiinteistöjen mittava remontointi. Iso osa Forssa-Asuntojen vuokrakohteista olisi jo vaatinut tai vaatii lähivuosina esimerkiksi käyttövesijärjestelmän uusimista. Tavoitteena on, että 10 vuoden aikajaksolla kaikki suunniteltuun strategiaan sopivat kiinteistöt on saatu remontoitua.

– Tilanne saattaa kuulostaa haastavalta, mutta ei tämä tekemätön paikka ole, Hakamäki valaa uskoa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic