Lounais-Häme Forssa

Forssa avaa koulunsa ja päiväkotinsa 14.5. – Toisen asteen tilanne vielä auki

Forssan koulut täyttyvät jälleen toukokuun puolivälissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet, ja myös Forssassa kaikki oppilaat palaavat takaisin koulujen lähiopetukseen 14.5.

Tilannetta ei jätetty kuntien harkitaan, vaan toukokuun puolivälin jälkeen kunnat eivät voi järjestää etäopetusta perusopetuksen oppilaille.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että varhaiskasvatuksen ja opetuksen aloittaminen toteutetaan hallitusti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia ohjeita turvallisuudesta noudattaen.

– Odotamme valtioneuvoston tarkempia ohjeistuksia sunnuntaina ja tiedotamme tarkemmista Forssassa noudatettavista käytännön ohjeista vapun jälkeen, Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo Forssan Lehdelle.

Hallitus käsittelee toisen asteen rajoituksia myöhemmin. Forssan yhteislyseo on ilmoittanut jo aiemmin, että se järjestää etäopetusta toukokuun loppuun saakka.

– Pehmentäisin tätä kantaa sen verran, yhteislyseokin menee yleisen ohjeistuksen mukaan, Pynnönen toteaa. FL

 

Lue myös: Kannattaako koulut avata ennen kesälomaa? – Lännen Media keräsi perustelut avaamisen puolesta ja vastaan (FL 30.4.)

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic