Lounais-Häme Forssa

Forssa ei kiristä veroja: Tuloveroprosentti pysymässä 20,5:ssä

Forssan kaupunki aikoo pitää veroprosentit entisellään.
Kuvituskuva. Kuva: Muu
Kuvituskuva. Kuva: Muu

Forssan kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se vahvistaa ensi vuoden tuloveroprosentiksi edelleen 20,50.

Kaupunginhallitus ehdottaa lisäksi, että valtuusto määrää ensi vuodelle yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 1,40, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 0,41, muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 1,41 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentiksi 3,10. Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöjä ei aiota verottaa.

Kaupunginhallituksen ehdottamat veroprosentit ovat samat kuin kuluvana vuonna.

Forssan kaupunki ei ole perinyt koiraveroa vuodesta 2004 alkaen.

Tuloveroa Forssan kaupungille kertyy tuloveroprosentilla 20,50 tänä vuonna noin 51,4 miljoonaa euroa. Sen osuus kaikista verotuloista on noin 85 prosenttia. Forssan tuloveroprosentti on Kanta-Hämeessä kilpailukykyinen mutta koko maan keskivertoa korkeampi.

Forssan kaupungin efektiivinen veroaste on 14,12 eli koko maata aavistuksen alhaisempi. Efektiivisellä veroasteella tarkoitetaan erilaisten vähennysten jälkeen tosiasiassa maksuunpannun kunnallisveron suhdetta ansiotuloihin.

Forssan kaupungille kertyy kiinteistöveroa tältä vuodelta noin 5,3 miljoonaa euroa. Vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti on Forssassa Kanta-Hämeen pienimpiä ja maan keskimääräistä pienempi. Yleinen kiinteistövero ja muiden asuinrakennusten kiinteistövero ovat Forssassa on maakunnan korkeimpien joukossa.

Kuntaliiton ennusteen mukaan kaupungin verotulot pysyvät kuluvana vuonna edellisvuoden tasolla. Kuluvan vuoden tilitysvajeiden vuoksi ensi vuoden verotulojen ennustaminen on tavallistakin vaikeampaa.

 

Lisää aiheesta:

Veronkorotus luvassa Somerolla, asukkaat kuluttavat entistä enemmän palveluja

“Kipukynnyksellä ollaan” – tuloveroprosentti säilynee ennallaan Humppilassa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat