Lounais-Häme

Forssa ei luovu alkoholitarjoilusta

Forssan kaupunginhallitus käsitteli maanantaina alkuvuodesta jätettyä valtuustoaloitetta, jossa esitettiin alkoholitarjoilun luopumisesta kaupunkikonsernin järjestämissä tilaisuuksissa. Samassa aloitteessa esitettiin, ettei kaupungin luottokorttia saisi käyttää alkoholitarjoiluun. Aloitteen oli allekirjoittanut 12 valtuutettua eri puolueista.

Kaupunginhallitukselle aiheesta annetussa selvityksessä todetaan, että kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa mahdollisessa alkoholin tarjoilussa on suosittu mietoja juomia ja noudatettu tilaisuuksien luonteen ja tarkoituksen mukaista kohtuullisuutta. Tilaisuuksien määrän, joissa alkoholia tarjoillaan, todetaan vuosien kuluessa vähentyneen.

Asian valmistelussa ei nähty aiheelliseksi, että Forssan kaupunki poikkeaisi kuntien tavanomaisesta menettelystä. Tästä syystä kaupungin ei olisi perusteltua pidättäytyä alkoholin tarjoilusta kokonaan eikä suosittaa samaa tytäryhtiöilleen. Kaupungilla ei myöskään nähdä olevan perusteita rajata alkoholia pois luottokorttiostoista.

Kaupunginhallitus päätti tyytyä saamaansa selostukseen ja ehdottaa valtuustolle, että se toteaa aloitteen tulleen loppuun käsitellyksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic