Lounais-Häme

Forssa ei niele purematta oikeusministeriön suunnitelmia ulosottoviraston sulkemisesta

Forssan kaupunginhallitus otti maanantaina kantaa oikeusministeriön suunnitelmiin lakkauttaa Forssan ulosottovirasto. Lausunnossa painotetaan palveluiden riittävää ja tasapuolista saatavuutta. Muutoksen myötä velallisten tulisi matkustaa Hämeenlinnaan hoitamaan asioitaan, josta aiheutuu myös kustannuksia muutenkin vaikeassa tilanteessa. Myös nettiasiointi edellyttää jatkossa suojattua tietoliikenneyhteyttä.

Rautatienkatu 18:ssa sijaitseva Forssan ulosottovirasto palvelee myös Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän ulosotoissa.

Lausunnossa korostetaan, että ulosoton asiakaspalvelun tulisi olla riittävän laajaa ja monipuolista. Lausunnon mukaan Forssan toimipaikan lakkauttamisen myötä ulosoton tehtävien asianmukainen hoitaminen ei toteutuisi.

Kaupunki esittää lausunnossaan toimipaikan säilyttämistä Forssassa.

Mikäli Forssan ulosottovirastoa ei voida säilyttää, lausunnossa esitetään toimipaikan palveluiden kehittämistä julkisen hallinnon yhteispalvelua koskevassa laissa tarkoitetuin tavoin. Valtion yhteispalvelupisteen perustamista puoltaisi lausunnon mukaan myös se, että valtio on lakkauttanut Forssasta käräjäoikeuden, syyttäjän ja veroviraston toimipisteet eikä työvoimatoimistokaan ole enää itsenäinen.

Lähin kuluttajaoikeusneuvojien toimipiste sijaitsee Hämeenlinnassa. Kaupunki ilmoittaa voivansa osallistua yhteispalvelupisteen toteuttamisen edistämiseen, jos toissijaiseen ratkaisuun päädytään.

Myös Hämeen maakuntahallitus antoi maanantaina oman lausuntonsa. Sen mukaan Riihimäen ja Forssan toimipaikkojen lakkauttamisen haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.

Toimipaikkojen lakkauttaminen tarkoittaisi, ettei ulosottotehtävien hoitaminen toteudu asianmukaisella tavalla. Vaikka toimipaikassa asiointi ei olekaan säännöllistä asian luonteen vuoksi, olisi sujuva ja vaivaton asiointi turvattava, samoin kuin tehokkaan perinnän mahdollistaminen.

Hämeen maakuntahallitus esittää lausunnossaan, että Riihimäen ja Forssan toimipaikkojen palveluvalikoimaa on syytä kehittää kokonaisuutta tarkastellen, ei yksittäin ulosoton toimintoja tarkastelemalla. Riihimäen ja Forssan toimipaikat tulee lausunnon mukaan säilyttää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic