Lounais-Häme

Forssa ei ole lisäämässä pakolaisten ottoa

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle Forssan seudun pakolaisten vastaanoton pitämisen nykyisellä tasolla 20–30 pakolaisessa vuodessa. Kesäniemen mukaan nykyisin voimassa olevan linjaus on suhteellisen tuore. Linjaus 20–30 pakolaisen vuosittaisesta vastaanotosta tehtiin vuoden 2016 joulukuussa.

Kesäniemen mukaan nykytasollakaan pakolaisten vastaanotosta ei ole muodostunut riittävää rutiinia ja kokemusta. Kesäniemi haluaa, että asiat hoidetaan seutukunnalla pakolaisten vastaanotossa hyvin, johon nykytaso antaa mahdollisuuden.

Ely-keskus ja kaupunki arvioivat vuosittain Forssaan osoitettavien ja sijoitettavien pakolaisten määrät ja palveluiden tarpeet alkuvaiheen palveluihin, asumiseen sekä muihin kotouttamis- ja peruspalveluihin.

Valtio on sitoutunut maksamaan kunnille pakolaisten vastaanotosta aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti. Ely-keskus on esittänyt Forssan seudun kunnille pakolaiskiintiöiden lisäämistä ja pakolaisten vastaanottoa seudullisena yhteistyönä.

Näkökulma on se, että kahden seuraavan vuoden aikana nähdään, mihin pakolaisten määrä tosiasiallisesti Forssan seudulla kehittyy ja mitä palveluita he tarvitsevat ja käyttävät. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic