Lounais-Häme

Forssa houkuttelee ohikulkijoita tutustumaan kaupungin tarjontaan

Forssan kauppatorille kesäkuussa avattu matkailun kesäinfopiste auttaa turisteja löytämään sopivia tapahtumia sekä matkakohteita Forssan seudulla. Kesäinfopiste on pitänyt paikkansa torilla jo kymmenen vuoden ajan.

Kovin moni infopisteen asiakas ei ole valinnut lomakohteekseen juuri Forssaa vaan suurin osa on joko ohikulkumatkalla tai viettämässä kesäpäivää uudessa ympäristössä.

-Aika moni vain poikkeaa kaupungissa, joten ihmiset tulevat yleensä kyselemään missä olisi hyviä kahvilapaikkoja, ravintoloita tai missä kohteessa voisi piipahtaa nopeasti, infopisteen matkailuneuvoja Lotta Saarenmaa kertoi.

Saarenmaan mukaan ohikulkumatkalla olevat turistit päätyvät yleensä Kehräämön alueelle, koska se on niin lähellä sekä alueella voi tehdä ostoksia, pysähtyä kahville tai vaikka poiketa näyttelyissä.

Infopisteellä kaivataan kaupunkiin erityisesti polkupyöränvuokrausta, mikä entisestään helpottaisi turistien liikkumista keskustassa.

Kolea kesä on näkynyt niin infopisteellä kuin itse matkakohteissakin.

-Asiakkaiden määrä vähenee sateella, koska silloin ne eivät tule torillekaan. ”Kunnon turisti” tulee kyllä sateesta huolimatta ja etenkin toripäivinä täällä käy kuhina, Saarenmaa sanoi.

Forssan seudun matkailusihteeri Mari Noromies-Wahl toivoo loppukesälle kovia helteitä, jottei viime vuoden kesä toistu.

-Totta kai sää on suoraan verrannollinen asiakasmääriin. Vaikka esimerkiksi Vesihelmi houkuttelee asiakkaita sateellakin, on koleasta säästä kuitenkin pitkässä juoksussa haittaa, Noromies-Wahl myönsi.

Eniten kysyttyjä kohteita ovat ulkoilureitit, joita seudulla riittää.

-Nytkin näyttävät kansallispuistojen esitteet olevan lähes lopussa, joten kysyntää on. Määrällisesti suosituin kohde on Humppilan lasitehdas, mikä on ihan luonnollista, kun paikan ohi ajaa vuosittain noin miljoona autoa, Noromies-Wahl paljasti.

Infopisteellä on poikennut myös ulkomaisia turisteja.

-Ulkomaisten osuus on aika vakio, eli noin 7-8 prosenttia kaikista matkailijoista. Venäläisiä on edelleen eniten, Noromies-Wahl totesi.

Yksi suosituimmista tavoista matkata Forssaan on eri liikennöitsijöiden järjestämät linja-automatkat. Tampereelta saapunut eläkeläisryhmä pääsi tiistaina tutustumaan muun muassa Forssan museoon, mutta aika jäi silti turhan rajalliseksi.

-Aikaa saisi olla enemmän, vaikka olemmekin vierailleet jo Antin konditoriassa, museossa ja tehneet kiertoajelun oppaan johdolla, Jämijärveltä kotoisin oleva Osmo Ojaniemi harmitteli yhdessä Tuulikki Ojaniemen kanssa.

Ensimmäistä kertaa Forssassa vierailleet Ojaniemet olivat kuitenkin jo vakuuttuneita Forssan seudun tarjonnasta.

-Forssa on hieno ja kaunis paikka. FL

Vuosittaiset yöpymiset
Forssan seudun vuosittaisten yöpymisten määrä nousi vuonna 2014 peräti 25 tuhannella, mikä johtui suurimmalta osin Eerikkilän urheiluopiston majoitustilojen laajennuksesta.Huippuvuosi koettiin juuri vuonna 2014, kun yöpyjien määrä nousi yli sadan tuhannen, kun esimerkiksi vielä vuonna 2010 lukema oli 81 592.Tilastokeskus kerää tilastot kuitenkin vain majoitusliikkeiltä, joilla on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeilla varustetuttua matkailuvaunupaikkaa.Forssan seudulla luvut koostuvat siis vain seitsemästä kohteesta, vaikka tilastoinnin piirissä seutukunnalla voisi olla yhteensä 23 kohdetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic