Lounais-Häme Forssa

Forssa ja Urjala rahoittavat bussiliikennettä

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Forssan osuuden Uudenmaan ELY-keskuksen hankkimasta ja kilpailuttamasta linja-autoliikenteestä. Forssan kaupungin osuus vuodelle 2019 on 86 700 euroa.

ELY-keskuksen kilpailuttamat reitit kulkevat Forssasta Humppilaan, Tammelan Liesjärvelle, Somerolle ja takaisin, Loimaalle ja takaisin, Forssan keskustasta Matkun kautta Raitoolle ja takaisin sekä Forssan keskustasta Suonpäähän. Eri paikkakunnat rahoittavat liikenteestä osansa.

ELY-keskus maksaa kaupungin sisäistä liikennettä palvelevasta liikenteestä 20 prosenttia ja eri paikkakuntien välisestä liikenteestä 50 prosenttia.

Urjalan kunnanhallitus hyväksyi niin ikään Urjalan osuuden joukkoliikennehankinnan yhteisrahoituksesta Forssan ja Urjalan välillä. Uudenmaan ja Pirkanmaan ELY-keskukset ovat kilpailuttaneet kuntien välille 31.5.2020 asti ulottuvalle sopimuskaudelle joukkoliikennepalveluja.

Vuorot on suunniteltu palvelemaan erityisesti koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden liikkumistarpeita Forssaan ja Urjalaan suuntautuvilla matkoilla. Vuorojen operoinnista vastaa tarjouskilpailun voittanut Valkeakosken Liikenne Oy.

Urjalan rahoitusosuus kaksivuotiskaudelle on 25 prosenttia, mikä tarkoittaa reilua 30 000 euroa.

Lisäksi Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt hankintapäätöksen Kylmäkosi-Urjala ja Urjala-Akaa-Valkeakoski -reiteille seuraavaksi vuodeksi. Liikennöitsijänä toimii Bussiliikenne Koivisto Oy. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat