Lounais-Häme Forssa

Forssa korostaa taloutta sairaanhoitopiirille: Investointeihin vasta varmalta pohjalta

Kuvituskuva. Kuva: Riku Hasari
Kuvituskuva. Kuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin talouden tasapainon säilyttäminen ja talouden ennakoitavuus ovat Forssan kaupungin lausunnon mukaan ensiarvoisen tärkeitä. Ennen uuden keskussairaalan lopullista rakentamispäätöstä pitää Forssaan mukaan selvittää mahdollisuus luopua vanhoista sairaalarakennuksista niin, että kustannukset eivät kaadu kunnille toiseen kertaan maksettaviksi.

Forssa toteaa lausunnossaan sairaanhoitopiirille, että suuren sairaalainvestoinnin lähtökohtana oli, että investointi maksaa itsensä takaisin 20 vuodessa eikä siten lisää kuntien kuntamaksuja normaalia kustannuskehitystä enempää. Uuden sairaalarakennuksen myötä erikoissairaanhoidon toiminnan on merkittävästi tehostuttava, jotta investointi saadaan kannattavaksi.

Forssa haluaa jäsenkuntana seurata säännöllisin raportein investoinnista syntyneitä kustannuksia ja sairaanhoitopiirin operatiivisen toiminnan kustannuskehitystä ja tuottavuuden kasvua. Sairaanhoitopiirin on Forssan mukaan kehitettävä ja tehostettava toimintaansa niin, että kuntamaksut pysyvät kohtuullisina ja kuntien kantokyvyn rajoissa.

Lue lisää: Rahoituspulma varjostaa keskussairaalahanketta

Forssa kannattaa tähtisairaalahanketta, joka edistää pitkällä aikaa potilaiden saamaa hoidon laatua ja vaikuttavuutta sekä alueen elinvoimaa. Tähtisairaalahankkeessa mukanaolo ei kuitenkaan saa Forssan muukaan lisätä kuntien kuntamaksuosuuksia suunnitelmakaudella.

Keskeiseksi tavoitteeksi Forssa lukee myös sen, että asiakkuudet säilyvät FSHKY:n ja sairaanhoitopiirin alueella.

Forssan kaupunki yhtyy lausunnossaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ehdotuksiin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille toimintojen ja palvelujen kehittämiseksi lähivuosina.

FSHKY on valmis jatkamaan ja edelleen kehittämään yhteistyötä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa esimerkiksi yhteislääkäreiden muodossa. Yhteisen poliklinikkatoiminnan toivotaan laajenevan. Joustava henkilöstön liikkuminen takaa lähisairaaloiden toimintaedellytykset sekä palveluiden saannin läheltä. FSHKY on halukas yhteistyön lisäämiseen myös tukipalvelujen osalta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic