Lounais-Häme Forssa

Forssa muuttaa sivistyspalveluitaan 1.5. alkaen – Yksiköt säilyvät, mutta ne organisoidaan eri tavalla

Forssan sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimialan uusi organisaatio on tulossa voimaan 1. toukokuuta. Yksiköt säilyvät, mutta ne organisoidaan eri tavalla.

Alun perin sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimialan uusi organisaatio piti ottaa käyttöön jo maaliskuun alusta, mutta aikalisä tuli tarpeen teknisten muutosten suuren määrän vuoksi. Hallintosääntöä ja määrärahojen uusia tilikohtia oli rukattava paljon uusiksi.

Forssan kaupunginhallitus päätti nyt muuttaa hiukan tammikuista päätöstään. Isojen palvelualueiden nimien lisäksi tarkennuksia tulee niiden palveluyksiköiden nimiin.

Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto hyväksyy sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimialalle 1.5.2020 uudet palvelualueet: toimialan tukipalvelut, vapaa-aikapalvelut, työllisyyspalvelut, varhaiskasvatus, perusopetus sekä lukiokoulutus, taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö.

Valtuuston on lisäksi hyväksyttävä asiaankuuluvat hallintosääntömuutokset ja talousarviomuutokset tulemaan voimaan 1.5. alkaen. Määrärahat, tuloarviot ja tavoitelomakkeiden tiedot on muutettu vastaamaan uutta organisaatiota. Muutokset eivät kuitenkaan vaikuta talousarvion loppusummaan.

Työpajasta yhä vääntöä

Nuorten työpaja siirtyy uudessa organisaatiossa työllisyyspalvelujen alle.

Entinen liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö, valtuutettu Tapio Virtanen (vas.) esitti kumppaneineen valtuuston tammikuisessa kokouksessa, että nuoriso- ja liikuntapalvelujen palvelualueen lakkauttaminen viedään valtuuston päätettäväksi, ja edellytti yhteistoimintamenettelyä koskevien säännösten noudattamista asiassa. Aloitteen oli allekirjoittanut kahdeksan valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua.

Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto toteaa kyseisen valtuustoaloitteen tulleen loppuun käsitellyksi. Henkilöstöä on kaupungin mukaan asiassa informoitu ja kuultu.

Tapio Virtanen esitti kaupunginhallituksen kokouksessa, että asia palautettaisiin kokonaisuudessaan uudelleen valmisteltavaksi. Ehdotus raukesi kannattamattomana. Virtanen jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Tehostamalla varaudutaan pienenevään lapsimäärään

Vesihelmi ja liikunta- ja nuorisopalvelut on ollut oma palvelualueensa, mutta ei enää jatkossa.

– Yksiköt säilyvät, mutta ne organisoidaan eri tavalla, sanoo sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen. Palvelut eivät varsinaisesti muutu.

Palvelualueiden muutosten taustalla on sivistys- ja tulevaisuuspalveluiden toimialan johtoportaan eläköityminen sekä pyrkimys tehostaa toimintaa Pärjäävä Forssa -ohjelman mukaisesti. Toimiala varautuu lisäksi lasten määrän vähenemiseen.

Vuoden sisällä avoimiksi tulleet musiikkiopiston ja Wahren-opiston rehtoreiden virat sekä liikunta- ja nuorisopalvelupäällikön virat jätetään täyttämättä. Tehtävät jaetaan nykyiselle henkilökunnalle. Avoimet virat voidaan lakkauttaa. FL

Nimikkeissä pieniä muutoksia

Vapaa-aikapalvelut sisältää Forssassa seuraavat palveluyksiköt: Forssan kaupunginkirjasto ja yleinen kulttuuritoiminta, Forssan museo, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut ja Viihdeuimala Vesihelmi. Näistä uusia palveluyksiköitä ovat liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut. Nuoriso- ja liikuntapalvelut poistuu palvelualueena.

Vapaan sivistystyön palvelualueen nimeksi on tarkentunut lukiokoulutus, taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö. Se sisältää seuraavat palveluyksiköt: Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Forssan yhteislyseo, Lounais-Hämeen musiikkiopisto ja Wahren-opisto. Palvelualue korvaa Wahren-keskuksen palvelualueen.

Työllisyyspalveluiden sisältämät palveluyksiköt ovat työvalmennuskeskus Aktiivi, nuorten työpaja ohjauspalvelut. Näistä nuorten työpaja on uusi palveluyksikkö.

Varhaiskasvatuksen palvelualueeseen kuuluvat päiväkodit ja varhaiserityiskasvatus.

Perusopetuksen palvelualueeseen kuuluvat peruskoulut.

Talous- ja hallintopalvelujen nimenä on toimialan tukipalvelut.

Vanhat toimialan palvelualueet ovat: talous- ja hallintopalvelut, perusopetus, lukiokoulutus ja vapaa sivistystyö, varhaiskasvatuksen palvelut, Vesihelmi ja liikunta- ja nuorisopalvelut, Wahren-keskus ja työllisyyden hoidon palvelut.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic