Lounais-Häme Forssa

Forssa myy taas Matkun koulua netissä, nyt ilman pohjahintaa – Kauppa-aikaa kesäkuun puoliväliin

Matkun koulua on kaupattu netissä aiemminkin. Kreiviläntien varressa sijaitseva kaksikerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1965. Kuva: Lassi Puhtimäki
Matkun koulua on kaupattu netissä aiemminkin. Kreiviläntien varressa sijaitseva kaksikerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1965. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vajaat kolmesataa euroa on ensimmäinen tarjous Matkun koulurakennuksesta nettihuutokaupassa.

Forssan kaupunki myy tarpeettomaksi jäänyttä koulurakennusta huutokaupat.com -sivustolla. Kauppaa tehdään nyt ilman pohjahintaa, sillä pohjahinnalla kiinteistö ei kiinnostanut.

Forssa piti kiinteistön pohjahintana aiemmassa myynnissä 20 000:ta euroa. Matkun koulu oli viime syksynä puolitoista kuukautta myytävänä huutokauppasivustolla, mutta siitä ei tuona aikana tehty yhtään tarjousta. Katsojiakaan ei kiinteistöllä silloin käynyt.

Kohteeseen käytiin kuitenkin tutustumassa nettisivustolla 4 842 kertaa.

Lue myös: Matkun entinen koulu vasaran alle – myynnille haetaan vauhtia valtakunnallisesta nettihuutokaupasta

Koulukerros kunnossa, kellari kaipaa remonttia

Matkun koulu on ollut opetuskäytössä vuoden 2014 loppuun asti. Myyntiin se laitettiin heti koulutyön päättymisen jälkeen.

– Forssan kaupungilla ei ole koululle käyttöä palvelutuotannossaan, joten siksi se myydään, kertoo Forssan kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä.

Kreiviläntien varressa sijaitseva kaksikerroksinen rakennus on valmistunut vuonna 1965. Rakennuksessa on noin 900 neliötä, joista noin puolet on avointa kellaritilaa. Tontin kokonaispinta-ala on 1,2 hehtaaria.

Opetus loppui Matkun koulussa vuonna 2014. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Koulukerros on hyvässä kunnossa, tosin kulumisjälkiä vanhassa rakennuksessa tietysti on. Ulkoseinät vaatisivat maalia ja kellarikerros kosteuseristyksen parantamista, Perälä luettelee.

Koulurakennuksen öljykattila on uusittu vuonna 2018 ja ikkunoita uusittiin vuonna 2002. Luokkatiloihin on asennettu tilakohtaisia ilmanvaihtolaitteita.

Kauppaan sisältyy energiantoimitussopimus Matkun koulun entiselle opettajien asuntolarakennuksen nykyisille omistajille. Sopimus on voimassa niin kauan kuin kaupunki omistaa Matkun koulurakennuksen. Myyjän toiveena on, että energiantoimitussopimusta voitaisiin jatkaa uuden omistajan kanssa.

Vasara napsahtaa 16. kesäkuuta

Kaupanteko sulkeutuu tiistaina 16. kesäkuuta kello 20 tai kolme minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.

Kaupan toteutuminen edellyttää Forssan kaupunginhallituksen hyväksyntää. Tarjous otetaan käsittelyyn heti huutokaupan päättymisen jälkeen seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa.

Kaupunginhallitus kokoontuu pääsääntöisesti joka toinen maanantai. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic