Lounais-Häme Forssa

Forssa kannattaa kiinteistönhaltijan järjestämää jätteenkuljetusta – Tyytymättömyyttä ei ole tiedossa

Haltija järjestäisi jatkossakin kiinteistön jätteenkuljetuksen. Nurinaa järjestelystä ei ole kuulunut.
Forssan mielestä jätteenkuljetus voitaisiin hoitaa nykyiseen tapaan eli niin, että kiinteistönhaltija järjestää sen itse. Kuva: Ville Mäkilä
Forssan mielestä jätteenkuljetus voitaisiin hoitaa nykyiseen tapaan eli niin, että kiinteistönhaltija järjestää sen itse. Kuva: Ville Mäkilä

Forssan kaupunginhallitus toteaa jätelautakunnalle kaupungin nimissä antamassaan lausunnossa, että se pitää kiinteistönhaltijan järjestämän jätteenkuljetuksen jatkamista kaupungin, kotitalouksien, yritysten ja viranomaisten edun mukaisena.

Nykyisessä mallissa kiinteistönhaltija sopii itse jätteen kuljetuksesta valitsemansa kuljetusyhtiön kanssa. Vaihtoehtona olisi kunnan järjestämä jätteenkuljetus.

Forssassa on useita jätteenkuljetusyrityksiä, eikä kaupungin tietoon ole tullut, että yrittäjät olisivat toimineet epäluotettavasti tai kiinteistönhaltijoita syrjivästi. Tiedossa ei myöskään ole, että kiinteistönhaltijat olisivat tyytymättömiä yrittäjien toimintaan.

Kiinteistönhaltijan järjestämästä jätteenkuljetuksesta ei ole ilmennyt terveys-, ympäristö- tai muita haittoja.

Kaupunki katsoo, että nykymuotoinen jätteenkuljetus on mahdollistanut jätehuoltopalveluiden kehittämisen ja jätteen erilliskeräyksen lisäämisen. Jätteenkuljetusta ja -keräystä on tarkennettu paikallisin jätehuoltomääräyksin, ja kiinteistönhaltijat ovat tarpeen mukaan voineet hakea muutosta muun muassa jäteastioiden tyhjennysväliin.

Kaupunki nojaa kannassaan myös lautakunnan tilaamaan Ramboll Oy:n selvitykseen ja jätteenkuljetusta koskeviin korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset, jotka koskivat jätehuollon järjestämistä kiinteistönhaltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä.

Ilkka Joenpalo (sd.) ja Minna Penttilä (kok.) poistuivat kaupunginhallituksen kokouksesta pykälän käsittelyn ajaksi, sillä he ovat Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n hallituksen jäseniä.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic