Lounais-Häme Forssa

Forssa otti varmuuden vuoksi aikalisän Move!-testiin

Forssa varmistaa, että lapset ja nuoret tietävät, ettei sairaana tai toipilaana saa rasittaa itseään liikaa.

Forssan kouluissa ei oppilaita toistaiseksi testata viivajuoksu- eli Move!-testillä. Espoolaisen koulun oppilas sai sairauskohtauksen liikuntatunnilla viivajuoksutestin aikana ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnösen mukaan Forssan kouluissa testauksia ei tällä viikolla tehdä, vaan ne on siirretty toteutettavaksi myöhemmin.

– Otamme aikaa ja varmistamme, että lapset ja nuoret tietävät, ettei sairaana tai toipilaana saa rasittaa itseään liikaa. Haluamme myös varmistaa, että yhteistyö kodin ja koulun välillä toimii näissä asioissa, Pynnönen toteaa.

Forssa aikoo myös tarkistaa, että opettajan käsikirjan ohjeet testin osalta ovat kunnossa.

Muutamat vanhemmat ovat ottaneet yhteyttä sivistystoimeen ja ilmaisseet huolensa testin turvallisuudesta.

Opetushallitus ei ole toistaiseksi keskeyttänyt liikuntamittausten tekoa kouluissa. Move!-mittaus on 5.- ja 8.-luokkalaisten opetussuunnitelmassa.

Opetushallitus on ollut yhteydessä testistä ja tapauksesta Espoon kaupungin sivistystoimen, opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Jyväskylän yliopiston kanssa.

Opetushallitus kertoo, että se arvioi Move!-mittauksen sisältöjä yhdessä järjestelmän valmistaneiden asiantuntijoiden kanssa ja selvittää, onko tarvetta täsmentää mittauksiin liittyvää ohjeistusta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic