Lounais-Häme Forssa

Forssa päätti perustaa kuosikeskuksen – Rahoitus samasta pinkasta kuin joustokaukalokin

Kuosikeskuksen toivotaan avautuvan jo ensi vuonna.
Kuosikeskus rakentuu vanhoihin lankavärjäämön tiloihin Forssan Kehräämölle.

Forssan kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan kuosikeskuksen perustamisesta.

Valtuusto antoi jo aiemmin kaupunginhallitukselle oikeutuksen viedä kuosikeskushanketta eteenpäin, mutta hallitus päätti hakea hankkeelle vielä ”siunauksen” valtuustolta. Valtuuston päätös kuosikeskuksen perustamisesta oli yksimielinen.

Samalla valtuusto totesi loppuun käsitellyksi Lotta Saarenmaan ja yhteensä 30 muun valtuutetun ja varavaltuutetun valtuustoaloitteen, joka koski historiallisen tekstiilikokoelman ylläpidon kehittämistä Forssassa. Aloite jätettiin marraskuussa 2017.

Aiheesta aiemmin: Forssan valtuusto päättää kuosikeskuksen perustamisesta ja tilojen peruskorjauksesta (FL 26.5.2020)

Tavoite, että remontti valmistuu tänä vuonna, keskus auki 2021

Kehräämöllä entisen lankavärjäämön tilat peruskorjataan kuosikeskusta varten. Rahat remonttiin otetaan yhden miljoonan suuruisesta pienten erittelemättömien pienten peruskorjauskohteiden määrärahasta, josta muun muassa jäähallin uutta joustokaukaloa on rahoitettu.

Lankavärjäämön tilan peruskorjaamisesta ja varustamisesta kuosikeskusta varten on tehty arkkitehtisuunnitelma, jonka perusteella on laadittu noin 220 000 euron kustannusarvio. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi helmikuussa peruskorjaukseen investointirahoitusta 65 000 euroa. Näin kaupungin osuudeksi jää kustannusarvion perusteella noin 155 000 euroa.

Kuosikeskuksesta rakennetaan tekstiiliperintöä tallentava ja esittävä säilytys-, työskentely- ja asiakastila, ja se toimii Forssan museon yhteydessä. Kuosikeskus korvaa toiminnaltaan hiipuneen Tyyki-tekstiilimuseon.

Tavoitteena on, että kuosikeskustila saataisiin kunnostettua tänä vuonna ja avattua yleisölle ensi vuonna.

Kuosikeskuksen on kuvattu olevan merkittävä hanke etenkin Forssan imagon ja kiinnostavuuden kannalta. Kuosien myös toivotaan tuovan mukanaan jopa uusia mahdollisuuksia yrityksille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic