Lounais-Häme

Forssa-päivänä palkittiin kaupunkikuvan ja kulttuurielämän edistäjiä - kunniakirja hip hop- festivaaleille

Forssa-päivää juhlistettiin kulttuurin ja ohjelmanumeroiden merkeissä Forssan torilla lauantaina. Tapahtuman yhteydessä jaettiin myös Forssan elävöittäjä ja kaunistaja- kunniakirjat. Vuodesta 2007 myönnetyn tunnustuksen kävivät jakamassa Forssa-viikosta vastaavan Forssa Eläväksi ja Kauniiksi- yhdistyksen puheenjohtaja Ilppo Aaltonen ja johtokunnan jäsen Jaana Luomala.

Elävöittäjäpalkinto Forssan kulttuurielämän rikastamisesta myönnettiin Forssa Hip Hop Fest- musiikkitapahtumalle. Ensimmäisen kerran edellisvuonna järjestetyn festivaalin ansioiksi mainittiin erityisesti nuori kohderyhmä ja huomion herättäminen heti alusta lähtien. Festivaali myi heti ensimmäisellä kerralla Forssan työväentalon täyteen.

 

Kunniakirjan kävi noutamassa festivaalin takana olevan Hyvä Pojat!- työryhmän jäsen Mikko Kallio. Sama ryhmä järjestää ensi syksynä myös Jokioisten juusto- ja viinijuhlat, joiden vetovastuun se nyt ottaa Jokioisten Kartanon Meijeriltä.

-Viinit juhlille on jo valittu, ruokajärjestelyt ovat vielä kesken. Ohjelmassa on myös elävää musiikkia, jonka suhteen mennään pop-, rock- ja folk-meiningillä, Kallio paljastaa.

Forssa Hip Hop Festin lipunmyynti alkaa myöhemmin kesällä. Syyskuussa järjestettävän festivaalin ja juusto- ja viinijuhlien välillä tulee olemaan vain pari viikkoa. Napataanko viinijuhlilla mahdollisesti ensi vuodenkin elävöittäjäpalkinto? Kalliota naurattaa.

-Aika näyttää. Tällä työryhmällä on kyllä helppo tehdä töitä.

 

Kaunistajapalkinnon sai tänä vuonna Forssan kaupungin infrapalvelut tunnustukseksi kaupungin puistojen kunnossapidon eteen tehdystä työstä. Kunniakirjan vastaanotti kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm. Huomiota keräsi Grönholmin Vallilan kankaasta tilattu mekko, jonka visuaalisena innoittajana oli toiminut Ankkalammin puistoalue.

Kiitospuheessaan Grönhom omisti palkinnon kollegoilleen ja totesi eleen hienoksi kunnianosoitukseksi kaupungin infrapalveluille. Esiin nousi erityisesti Loimipuiston eteen tehty työ, jota Grönholm kuvaili ”kolmen vuoden rutistukseksi”.

-Istutuksissa on pyritty käyttämään paljon värisävyjä, kuten punaista ja sinistä, tavalla, joka myös kuvastaa Forssan kulttuuriperintöä. Työssä on myös käytetty kotimaisia elementtejä, esimerkiksi puistojen kiveykset ovat suomalaista graniittia, Grönholm kuvaili.

 

Työt eivät kuitenkaan lopu tähän. Grönholmin mukaan vielä on paljon rakentamattomia puistoja.

-Jatkossa olisi myös tarkoitus edistää puistojen käyttöä järjestämällä erilaisia tapahtumia. FL

 

Edit. 27.5. klo 10.25: korjattu palkinnonsaajan nimi oikein kuvatekstissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic