Lounais-Häme Forssa

Forssa peräänkuuluttaa tasapuolisuutta sote-hankkeeseen

Tulevaisuuden soteen valmistaudutaan maakunnassa tarmokkaasti,

Forssan kaupunginhallitus ilmoittaa Hämeen liitolle, että Forssan kaupunki osallistuu Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankekokonaisuuden toteuttamiseen alustavan hallinnointi- ja ohjausmallin mukaisesti. Forssa toivoo kuitenkin, että hanke toteutuu tasapuolisesti Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukunnilla.

Forssan kaupunki mielii näin noudatettavan maakunnallisessa valmistelussa kuntajohtoista toimintatapaa viimevuotisen linjauksen mukaisesti.

Hämeen liiton mukaan kuntayhtymävalmistelu rahoitetaan itse, mutta kansallista kehittämisrahoitusta voidaan käyttää valmistelun ohessa

Johanna Häggman (kesk.) esitti kaupunginhallituksessa toisenlaista muotoilua Hämeen liitolle annettavaan vastaukseen. Häggman esitti, että Forssan kaupunki osallistuu hankkeeseen. Prosessin tulee edetä niin, että ensin sovitaan terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa erikoissairaanhoidon työnjaosta ja palveluverkosta sairaanhoitopiirin alueella omistajakuntien ja sairaanhoitopiirin kesken. Tämän jälkeen hyödynnetään em. järjestämissuunnitelmassa sovittuja asioita sote-keskus-hankkeessa.

Häggmanin esitys raukesi kannattamattomana. Häggman ilmoitti päätöksestä eriävän mielipiteensä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic