Lounais-Häme Forssa

Forssa pui valtuustoaloitteita: kiertoliittymäkokeilu ja Koijärven pyörätie uudelleen valmisteluun

Mika Penttilä piti Forssan uusinta kiertoliittymää niin onnistuneena, että hän ehdotti kokeiluversiota Hämeentielle. Teknisen lautakunnan toppuuttelusta huolimatta kaupunginhallitus palautti sen uudelleen valmisteluun. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungissa oli viime vuoden lopussa keskeneräisenä 47 valtuustoaloitetta. Vanhimmat aloitteet olivat vuodelta 2016.

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina kolmea valtuustoaloitetta. Loppuunkäsitellyksi ja valtuustolle siirretyksi tuli aloite kerrostalotaidenäyttelystä.

Sen sijaan aloitteet kiertoliittymäkokeilusta Saksankadun ja Hämeentien risteyksessä sekä Koijärvelle rakennettavasta pyörätiestä lähetettiin uudelleen valmisteluun.

Mika Penttilä (kok.) esitti viime syksynä kiertoliittymän kokeilemista Saksankadun ja Hämeentien risteyksessä betoniporsailla. Teknisen toimen mukaan paikka on kiertoliittymälle muuten oivallinen, mutta siinä ei ole riittävästi tilaa edes väliaikaiselle liikenneympyrälle, ja liian pieni tilapäinen kiertoliittymä aiheuttaisi sekaannusta liikenteessä. Linikkala IV -asemakaavaehdotuksessa esitetään riittävää tilavarausta kiertoliittymän toteuttamiseksi. Asia tutkitaan kaupunginhallituksen toiveiden mukaisesti uudelleen.

Janne Vuorenmaa (sd.) esitti toissa vuonna Tampereen pyörätien jatkamista Koijärvelle asti. Teknisen toimen mukaan pyörätien rakentaminen kaatuisi yksin kaupungin harteille, vaatisi maalunastuksia, kävisi hyvin kalliiksi ja olisi vaikuttavuudeltaan epätarkoituksenmukaista. Kevyen liikenteen väylä Kojolle maksaisi ilman lunastuksia arviolta noin 3 miljoonaa euroa ja Matkun haara 1,2 miljoonaa euroa lisää. Tämäkin aloite selvitetään uudelleen.

Saara Jokinen (sd.) esitti toissa vuonna 25 muun valtuutetun ja 3 varavaltuutetun tukemana taidenäyttelyn järjestämistä purettavissa kerrostaloissa Mäntyharjun esimerkin tapaan. Forssa-Asunnot olisi ollut valmis myymään Saksankuja 9:n purettavan rakennuksen eurolla kaupungille kulttuuri- ja taidetapahtuman järjestämistä varten, mutta purkaminen jäisi kaupungin vastuulle. Saksankuja 9 ja Vanhustenkotiyhdistyksen omistama Saksankuja 13 puretaan aivan lähiaikoina, joten aikaa on nyt liian vähän taidetapahtuman järjestämiseen ja toiminnan organisointiin.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic