Lounais-Häme

Forssa puoltaa julkista tukea Forssan ja Loimaan väliselle linja-autoliikenteelle

Forssan kaupunki on valmis tukemaan Forssan ja Loimaan välistä linja-autoliikennettä. Kaupunginhallitus antoi eilen kannanoton Uudenmaan ely-keskuksen kyselyyn vuorojen tarpeellisuudesta ja osallistumiseen kesäliikenteen noin 22 000 euron kustannuksiin.

Vuorisen Liikenteellä on reittiliikennelupa Forssan ja Loimaan väliseen linja-autoliikenteeseen. Liikenneyhtiö on hakenut ely-keskukselta reittiliikenneluvan perumista reitin tappiollisuuden takia.

Forssan kannanoton mukaan linja-autoreitti yhdistää seutukuntien talousalueet ja runkolinjan toimivuudella on lukuisia suoria ja välillisiä vaikutuksia talousalueen elinvoimalle. Liikennöinti on mahdollistanut Ypäjän hevosopiston oppilaiden lukio-opinnot Forssan yhteislyseossa kaksoistutkinnon suorittamiseksi.

Liikenne reitillä on suunniteltu palvelemaan juuri aamuin ja iltapäivisin koulu- ja työmatkaliikennettä sekä yhdysliikennettä rautatieasemalle. Lisäksi julkisella liikenteellä on suuri merkitys reitin varrella oleville autottomille kansalaisille. Kannanotossa painotetaan, ettei liikennettä saa päästää kokonaan loppumaan.

Forssa esittää linjan tukemista julkisin varoin ja ely-keskuksen hankkivan liikenteen ostopalveluna tarjouskilpailun perusteella. Lisäksi kannanotossa todetaan, että runkolinjan tarve Forssan ja Loimaan seutukuntien ja talousalueiden välillä katsotaan niin merkittäväksi, että kaupunkien ja kuntien maksuosuudet ovat perusteltuja.

Samalla kaupunki ilmoittaa olevansa osallistumaan liikenteen kustannuksiin ely-keskuksen esityksen mukaisesti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic