Lounais-Häme Forssa

Forssa puoltaa sairaalan päivystyksen jatkamista – Hyky hakee poikkeuslupaa ympärivuorokautiseen päivystykseen

Kaupunki arvioi, että poikkeusluvan myöntämiselle ovat olemassa kaikki edellytykset.
Päivystyksen jatkuminen on elintärkeää Forssan seudulle ja Forssan sairaalalle. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan kaupunki tukee täysin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hakemusta sairaalan päivystyksen jatkamiseksi toistaiseksi.

Kaupunki puoltaa lausunnossaan sosiaali- ja terveysministeriölle hyvinvointikuntayhtymän hakemuksen hyväksymistä sellaisenaan niin, että sairaalan päivystys jatkuu vuoden 2020 alusta eikä pääty määräaikaisena ensi vuodenvaihteessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi kuntayhtymälle toukokuussa 2017 poikkeusluvan perusterveydenhuollon ympärivuorokautiseen päivystykseen määräaikaisesti 1.1.2018–31.12.2019.

Sote-palveluiden uudistus on yhä kesken, mutta kaupungin näkemyksen mukaan tämä tai muukaan seikka ei estä myöntämästä poikkeuslupaa hakemuksen mukaisesti toistaiseksi.

Kaupunki arvioi, että toistaiseksi voimassa olevan poikkeusluvan myöntämiselle ovat olemassa kaikki edellytykset.

Forssan kaupunki perustelee päivystyksen tarpeellisuutta myös käynnissä olevalla ylimaakunnallisella yliopistosairaalahankkeella, joka pyrkii perustamaan kahdeksan tai yhdeksän toimipaikkaa käsittävän yliopistollisen sairaalan. Johtotähtenä on Tampereen yliopistollinen keskussairaala ja mukana Kanta-Hämeestä Kanta-Hämeen keskussairaala, Forssan sairaala ja Riihimäen sairaala.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit ja todennäköisesti myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat siirtämässä potilaiden hoitoja, leikkauksia ja muita palveluja yhteiseen osakeyhtiöön tai osuuskuntaan. Yhteistyö turvaisi hyvän erikoissairaanhoidon ja lähipalveluita mukana olevien maakuntien ihmisille.

Osuuskunnan tai osakeyhtiön on tarkoitus olla kokonaisuudessaan toiminnassa vuonna 2022. Kaikkien kolmen maakunnan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluorganisaatiot ovat mukana yhteistyön suunnittelussa.

Yhteistyön kannustimena on terveydenhuoltolaki, joka ohjaa Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit tekemään keskenään yhteistyötä ja etsimään keskinäistä työnjakoa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat