Lounais-Häme

Forssa sai 2021 Kuninkuusravit

Suomen Hippoksen valtuuskunta vahvisti eilisessä syyskokouksessaan vuosien 2019-2021 Kuninkuusravien isännät.

Vuonna 2019 Kuninkuusravit järjestetään Lahdessa, 2020 Seinäjoella ja 2021 Forssassa.

Forssan valinta oli odotettu, kun Suomen Hippoksen hallitus teki aiemmin esityksen Lahden, Seinäjoen ja Forssan isännyydestä.

– Hallituksen esitys hyväksyttiin valtuuskunnassa ilman ainuttakaan puheenvuoroa, kertoo Forssan Seudun Hippoksen puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas, joka osallistui eiliseen kokoukseen Espoossa Forssan Seudun Hippoksen mandaatilla.

Hippoksen valtuuskunta koostuu pääasiassa raviratojen ja hevosjalostusliittojen edustajista.

– Sampanjaa ei ole vielä poksauteltu, mutta suunnitelmia on jo alettu tehdä. Niitä piti laatia jo hakemukseenkin, Mäki-Tulokas toteaa.

– Ensi vuoden puolella kokoamme toimikunnan, joka alkaa viedä järjestelyjä eteenpäin. Tapahtumaan on aikaa vielä monta vuotta, mutta on hyvä lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, etteivät asiat veny viimeiseen viikkoon niin kuin usein on tapana, Mäki-Tulokas aprikoi.

 

Pilvenmäellä on ravattu Kuninkuusravit vuosina 1968, 1988 ja 2006. Kymmenen vuotta sitten Forssassa syntyi Kuninkuusravien yleisöennätys 59 751 katsojaa, joka on sittemmin ylittynyt vain kerran, seuraavana vuonna Kouvolassa vajaalla tuhannella katsojalla.

Kuninkuusravit ravataan ensi vuonna Vermossa ja vuonna 2018 Rovaniemellä.

Kuninkuusraveja kierrätetään maan pääradan Vermon lisäksi 19 maakuntaradalla, joihin Pilvenmäkikin lukeutuu. FL

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti